Såld

Tegelberga gård

Tegelberga gård
Areal: 8 ha
Kommun: Trelleborg
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
En unik plats med en utsikt som sträcker sig över slätt och hav.

Tegelberga gård är en unik plats, med en utsikt som sträcker sig över slätt och hav. I det stora perspektivet sträcker sig den milsvida utsikten över Söderslätt och hela vägen till Östersjön, vid klara dagar. Avstånden till Malmö, Trelleborg och Sturup understiger 2 mil. I det närmre perspektivet är gårdscentrum beläget vid vägs ände med en klassisk bostad, med generösa ytor.

På gården har det sedan länge bedrivits framgångsrik hästavel vilket präglat byggnadernas utformning med häststall, två inomhusridhallar samt en utomhusridbana. Byggnadernas stora yta, mer än 2 000 m2 under tak, är dessutom flexibla av sin natur vilket möjliggör flera användningsområden. På platsen bedrevs produktion av tegelsten, takpannor och tegelrör intill 1941. Den 30 meter höga skorstenen är ett minnesmärke från produktionen och ett välkänt landmärke för Tegelberga idag. För den golfintresserade är avståndet till Tegelberga GK´s klubbhus och restaurang 200 meter, se tegelbergagk.se

Gården har varit i familjens ägo sedan 1870. Gårdscentrum fick sin nuvarande utformning 1919 och har därefter löpande renoverats.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Simrishamn

Gyllebo Borgväg 12
272 97   Gärsnäs
Alla objekt från Simrishamn

Ansvarig mäklare

Martin Lindskog
Martin Lindskog
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-590 99 41

Fastighetsmäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier