Tegelberga gård

Såld
En unik plats med en utsikt som sträcker sig över slätt och hav.
Areal: 8 ha
Kommun: Trelleborg
Objektstyp: Gård
Tegelberga gård är en unik plats, med en utsikt som sträcker sig över slätt och hav. I det stora perspektivet sträcker sig den milsvida utsikten över Söderslätt och hela vägen till Östersjön, vid klara dagar. Avstånden till Malmö, Trelleborg och Sturup understiger 2 mil. I det närmre perspektivet är gårdscentrum beläget vid vägs ände med en klassisk bostad, med generösa ytor.

På gården har det sedan länge bedrivits framgångsrik hästavel vilket präglat byggnadernas utformning med häststall, två inomhusridhallar samt en utomhusridbana. Byggnadernas stora yta, mer än 2 000 m2 under tak, är dessutom flexibla av sin natur vilket möjliggör flera användningsområden. På platsen bedrevs produktion av tegelsten, takpannor och tegelrör intill 1941. Den 30 meter höga skorstenen är ett minnesmärke från produktionen och ett välkänt landmärke för Tegelberga idag. För den golfintresserade är avståndet till Tegelberga GK´s klubbhus och restaurang 200 meter, se tegelbergagk.se

Gården har varit i familjens ägo sedan 1870. Gårdscentrum fick sin nuvarande utformning 1919 och har därefter löpande renoverats.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Simrishamn
Gyllebo Borgväg 12
272 97   Gärsnäs
Martin Lindskog
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-590 99 41

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning