Tyskgården

Tyskgården
Areal: 2,5 ha
Kommun: Linköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 500 000 SEK
Anbudsdag: 3/6 2024
Gård med rymligt boende och möjlighet till djurhållning i mindre skala nära Linköping.

Gård med möjlighet till djurhållning i mindre skala nära Linköping. Fastigheten omfattar 2,5 hektar, rymligt bostadshus, ladugård och maskinhall m.m. Fiber till fastigheten möjliggör både distansarbete och företagande. I Nykil finns skola och i Vikingstad ca en mil bort finns samhällsservice, samt goda pendlingsmöjligheter med Östgötapendeln. Till centrala Linköping är det ca 2 mil.

Boka plats på visning

23Maj
Tors 18:00
Anmälan krävs. Välkommen på visning!
Kontakta Areal

Magnus Jansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Tyskgården

Magnus Jansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-606 91 53

Bilder

Visa alla 26 bilder
Visa alla 26 bilder

Foto: Magnus Jansson, Jacob Rappe Nilsson och Husfoto

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Från husets huvudentré välkomnas vi in i hallen som förutom goda avhängningsmöjligheter också rymmer en gästtoalett. Från hallen når vi tre rymliga sällskapsrum, serveringsgång med trappa till källaren och kök med matrum. Via köket med stora arbetsytor så nås en groventré med torkrum och badrum. På nedre plan finns också två sovrum. En trappa upp når vi via den stora möblerbara hallen husets fyra sovrum, badrum, vardagsrum, kök och flertalet kattvindar som ger goda förvaringsmöjligheter. Räcker inte detta så finns även en stor oinredd vind som kan nyttjas till förvaring också. I källaren finns en matkällare, pannrum/verkstad, tvättstuga med vattenanläggning samt diverse förrådsutrymmen. Två utgångar i vardera ända av källaren.

Huset värms upp med ett vattenburet system med radiatorer kopplat till en jordvärmepump. Bredband via fiber. Vatten tas från borrad källa och avlopp till trekammarbrunn utbytt 2007. I den uppvuxna trädgården finns fruktträd, rabatter och ett vackert magasin med drängkammare och ett utedass. Huset är uppfört i stomme av timmer med eternit fasad på källargrund med tak av plåt. Taxerad boyta är 360 kvm med 110 kvm biutrymme. Bostaden är besiktigad, kontakta mäklaren för att erhålla rapporten.

Ekonomibyggnader

Ladugård

I ladugården finns en stor loge, mjölkrum, svinshus samt en före detta ladugårdsdel som idag är utrymd och används till förvaring. El och vatten finns i byggnaden som går att anpassa för eventuell framtida djurhållning. Byggnaden är uppförd i stomme av trä/timmer på stenfot och med tak av eternit. I anslutning till byggnaden finns en gödselbrunn samt en gödselplatta. Byggnadsytan uppgår till 1 043 kvm enligt taxeringen.

Maskinhall/Verkstad

Uppförd i stomme av trä med plåtfasad på gjuten grundmur samt tak av plåt. Byggnadsytan uppgår till 373 kvm fördelat på en isolerad verkstad med gjutet golv samt en kall del som används för maskinförvaring.

Övriga byggnader

På fastigheten finns även ett traktorgarage, bod och gamla traktorgaraget. Samtliga är av det enklare slaget och nyttjas till förvaring.

Övrigt

Fastigheten har 3/16 mantal i Valkebo häradsallmänning. Utdelningen per mantal har de senaste tre åren varit ca 12 000 kr vilket innebär ca 2 000 kr per år till ägaren av Tyskgården.

Rättsförhållande

Fastighet

Linköping Krångestad 6:2

Ägare

Karl Gustav Danielsson Db 1/4
Håkan Danielsson 1/4
Magdalena Gryvik 1/12
Victoria Johansson 1/12
Fredrica Carlqvist 1/12
Anders Danielssons Db 1/4

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,6 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Betesmark 51 000 kr
Tomtmark 550 000 kr
Bostadsbyggnader 3 171 000 kr
Ekonomibyggnader 588 000 kr
Summa: 4 360 000 kr

Inteckningar

Penninginteckningar saknas. Inga lån skall övertas av köparen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Linköping

Attorpsgatan 5C
582 73   Linköping
Alla objekt från Linköping

Ansvarig mäklare

Magnus Jansson
Magnus Jansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-606 91 53

Fastighetsmäklare

Jacob Rappe Nilsson
Jacob Rappe Nilsson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
013-24 20 06
073-822 00 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier