Västergården 5

Mindre gård med trevlig byggnation i mycket bra skick.
Areal: 3 ha
Kommun: Lidköping
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 3 150 000 SEK
Visning:
7/10 kl 10:30-12:00
Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för anmälan.
11/10 kl 17:00-18:00
Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för anmälan.
Västergården 5 i Gillstad är belägen drygt 10 km söder om Lidköping. Gården vars byggnation är i mycket bra skick omfattar ett nyrenoverat bostadshus, häststall och ett magasin/garage.
Till gården hör ca 2,4 ha mark där det bland annat finns en belyst ridbana och beteshagar i variationsrik miljö.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-891 27 91

Bilder (31)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Västergårdens bostadshus är uppfört 1851, i timmer ståendes på krypgrund men är ombyggt och har genomgått grundläggande och påkostade renoveringar under senare tid. Byggnaden omfattar sammanlagt 7 rum, hallar, groventré och kök vilket ger en boarea enligt taxeringsinformationen på 252 kvm. Biarean uppgår till 56 kvm. På taket ligger enkupigt lertegel och fönstren är nya av typen 3-glas med isolerglas. Husets fasad är av stående träpanel och grunden som är en krypgrund är mekaniskt ventilerad.

Entré till hall med en gästtoalett och en garderob. Hallen som har trappa till övre plan leder rakt fram till vardagsrum med ekparkett och spiskassett. Via vardagsrummet når man altanen. Till höger ligger ett sällskapsrum med kakelugn och ett allrum/kontor med rörspis (ej eldningsbar). Till vänster sett från huvudentrén finns kök och matplats med massiva köksluckor (Ballingslöv) och fullutrustat med vitvaror. I köket finns även en vedspis i gjutjärn med bakugn. Innanför köket finns en köksentré med rikliga förvaringsutrymmen. I tillbyggd del finns groventré med tvättstuga samt toalett med wc, tvättställ och duschplats.
Övre plan har en rymlig möblerbar hall med utgång till balkong, 3 sovrum varav två med snedtak samt ett med utgång till balkong på gaveln. Stort och helkaklat badrum med badkar, duschplats m.m.

Kommunalt vatten via vattenförening. På gården finns också en borrad brunn som förser stall och trädgård. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration av okänd ålder. Uppvärmningen sker via jordvärmeanläggning som är ca 10 år gammal. Värmepumpen är från CTC och har kulvert till bostadshuset. Merparten av golvytorna i markplan samt badrummet på övre plan har installerad vattenburen golvvärme. Fastigheten är ansluten till fiber.

Bostaden är smakfullt renoverad till hög standard med påkostade materialval och trevliga planlösningar.

Vidbyggt bostadens baksida finns ett större trädäck med vitmålat staket. Från detta trädäck når man, via utvändig trappa, balkongen på bostadens östra gavel. Denna balkongen nås även från det stora sovrummet på övre plan. Ytterligare en balkong finns ovan bostadens huvudentré i söderläge. Bostaden omges av rymlig trädgård med grönytor, fruktträd och buskar samt en trevlig och uppgrusad gång på framsidan.

Observera att nedan angivna driftskostnader avser nuvarande ägares levnadsförhållanden. Dessa kan komma att förändras, beroende på Köparens användning, antal personer i hushållet m.m. Kostnaderna redovisas i kr/år och avser boendekostnader:
Uppvärmning och hushållsel ca 30 000 kr (inkl el för jordvärmepump), vatten ca 1 000 kr (ca 10 kr/kbm), försäkring ca 1 500 kr (privat del), sophämtning ca 1 600 kr, sotning ca 1 000 kr samt slamsugning ca 1 000 kr. Sammanlagt uppgår de beräknade driftskostnaderna till ca 36 000 kr.

Bostaden kommer ej att energideklareras eller besiktigas av säljaren.

Ekonomibyggnader

Stall

I den gamla magasinsbyggnaden har ett häststall byggts. Stalldelen rymmer två avdelningar med två boxplatser i vardera, sammanlagt fyra boxplatser. De två senast uppförda boxarna är inredda för att kunna användas som fölbox. Övrig del av byggnadens markplan inrymmer förvaringsutrymmen för foder och förråd. Det finns utrymme att inreda med ytterligare två boxplatser vid behov. Loftet där spannmålen tidigare förvarades används idag som snickareverkstad till halva delen och gym i resterande del. Rummet som används till gym nås via utvändig trapp. Byggnaden är uppförd i trä och har lertegeltak.

Flygel/ garage

Charmig byggnadslänga som historiskt användes som bostadsflygel och förråd. Idag innehåller byggnaden pannrum, hobbyrum (uppvärmt), förråd/matkällare och garage/hobbyrum med plats för två bilar och en liten verkstadsdel. Garaget är till viss del isolerat. Lertegeltak och byggnadsstomme/ fasad i trä.

Skog och mark

Mark

Västergården omfattas av ca 2,4 ha mark, utöver tomt och gårdsplan. Av markarealen är knappt 1 ha åkermark, men används idag som betesmark för gårdens hästar. Denna mark omgärdas av ett gediget rödmålat staket i trä. Dessutom tillkommer ca 1,5 ha skogsmark som förutom vedbrand även nyttjas som betesmark. Till marken som betas och till skogshagen finns framdraget sommarvatten för hästarna.

Paddock

Strax utanför stallet och mitt i betesmarken ligger en belyst och inhägnad ridbana. Ridbanan mäter ca 43x23 meter och är väldränerad med dräneringsgrus och stenmjöl överst.

Rättsförhållande

Fastighet

LIDKÖPING GILLSTAD 3:51

Ägare

Daniel Skoog 1/2
Ebba Roos Andersson 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Skogsimpediment 4 000 kr
Betesmark 48 000 kr
Tomtmark 174 000 kr
Bostadsbyggnader 1 173 000 kr
Ekonomibyggnader 44 000 kr
Summa: 1 443 000 kr

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
0500-41 09 10
070-891 27 91

Jag är intresserad av fastigheten Västergården 5 och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning