Västra Sjötorp

Västra Sjötorp
Areal: 67 ha
Kommun: Töreboda
Objektstyp: Gård
Prisidé: 7 700 000 SEK
Trevlig skogsgård i Ekeskog med gräns mot sjön Viken. 51 ha skog, 10 ha åker, bostad jakt och fiske.

Västra Sjötorp ligger i Ekeskog med fastighetsgräns mot Viken och inte långt från Göta kanal. Gården omfattar sammanlagt 67 ha ha landareal i ett skifte varav 51 ha skogsmark med bra tillväxt, 10 ha åkermark och övrig mark. Gårdscentrum bestående av bostadshus uppfört 1997, gäststuga samt mindre ekonomibyggnader.
Västra Sjötorp är en trevlig skogsgård med praktiskt boende, egen jakt och fiskerätt i Viken.

Kontakta Areal

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Västra Sjötorp

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder

Visa alla 39 bilder
Visa alla 39 bilder

Foto: Kristian Strandell

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostad i en plan som uppfördes 1997 med trästomme ståendes på platta på mark. På taket ligger betongpannor och fönstren är av typen 2-glas. Boarean uppgår enligt taxeringsinformationen till 85 kvm.
Invändigt finns hall med toalett med wc och tvättställ som leder vidare till 2 sovrum, kontor samt badrum med wc, tvättställ, dusch, tvättmaskin och torkskåp. Till vänster om hallen ligger det kombinerade köket och vardagsrummet där en värmande täljstenskamin finns och innanför köket finns ett allrum. Från köket når man en utvändig altan i direkt anslutning till en pool om 8x4 meter med ny cirkualationspump och som värms via solslingor på hustaket.
Uppvärmningen sker via vedpanna HS term med elpatron och 2 ackumulatortankar om totalt 1500 liter belägen i gästhuset. Värmekällan är kopplad till vattenburen golvvärme där slingan i vardagsrummet för närvarande är avstängd efter förmodat läckage. Vatten fås ur egen borrad brunn och avloppet är en egen 3-kammarbrunn med infiltration.

Övrig

Gäststuga

Gästhus i bra skick med murad stomme med överbyggnad i trä. I den nedre delen ryms en stensatt källare samt ett pannrum där vedpannan HS Term med 2 st 750 liter ackumulatortankar är placerad som via kulvert förser bostadshuset med värme. Pannan värmer även gäststugan som finns på övre plan. Gäststugan består av ett badrum samt ett stort rum med kokvrå där det är öppet till nock och utgång till altan. Byggnaden har plåttak.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

På Sjötorp Västergården finns en äldre ladugård där den murade djurdelen idag används som verkstad och lagerutrymme. Ovanliggande ränne. Tillbyggt i två omgångar finns vagnslider med plats för maskinförvaring eller likande på grusat golv. Byggnaden har trästomme och eternittak på den gamla delen och plåttak på tillbyggd del. Intill ligger ett vedskjul med förvaringsutrymmen. Byggnaden har trästomme med eternittak på den gamla delen och plåttak på tillbyggd del.
Inom gårdcentrum finns ett före detta hönshus som idag används som snickarbod och förråd och en bit öster om gården ligger en äldre ladugård med trästomme och plåttak, också den används som förvaringsutrymmen.

Skog och mark

Skogsmark

Välskött skogsmark med en sammanlagd areal om 51,1 ha produktiv skogsmark. Virkesförrådet har uppskattats till ca 6 000 m3sk vilket ger ett genomsnittligt virkesförråd på 117 m3sk/ha. Skogen ligger i ett sammanhägande skifte där växande barrskogsbestånd dominerar. Åtkomsten är mycket bra med närhet till allmänna och egna vägar. Boniteten och den löpande tillväxten är bra där 58 % av arealen är klassad som gallringsskog. Boniteten uppgår till höga 9,6 m3sk och den löpande tillväxten under planperioden är 484 m3sk/år. Avverkningsförslaget under planperioden är ca 2 400 m3sk, jämt fördelat mellan föryngringsavverkning och gallringar. Trädslagsfördelningen är uppskattad till 61 % gran, 20 % tall och 19 % löv.
Informationen är hämtad ur bifogad skogsbruksplan som upprättades av Södra i mars 2023.

Inägomark

Till gården hör 9,89 ha åkermark enligt jordbruksverkets blockareal. Marken brukas för närvarande i egen regi och ligger i permanent vall.

Jakt

Fastigheten erbjuder bra jakt med tillgång på för området vanliga viltslag såsom rådjur och vildsvin. Jakten är utarrenderad till och med 2024-06-30.​

Rättsförhållande

Fastighet

Töreboda Sjötorp 1:9, Skattängen 1:1, Ekeskog 2:21, Herrängen 1:5

Areal

Areal enligt skogsbruksplan:
Övrigmark 3,8 ha
Inägomark 11,8 ha
Impediment 0,5 ha
Skogsmark 51,1 ha
Summa: 67,2 ha

Taxeringsvärde

För information se prospekt.

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 900 000 kr

Karta

Mäklare

Areal | Skövde

Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Alla objekt från Skövde

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier