Vi hälsar på mäklarassistenten och kommunikatören

Eva Linder

– Jag har arbetat större delen av mitt liv som projektledare på en reklambyrå i Stockholm, men för tio år sedan köpte jag en liten gård i Östergötland, bröt upp från storstaden och flyttade till landet. Jag behövde lugna ner livet lite. I Stockholm får man så mycket intryck hela tiden, men på landet hinner man tänka färdigt en tanke på ett helt annat sätt. Landet känns verkligen på riktigt, och helt och hållet äkta!

Eva Linder växte upp i Örebro tillsammans med sina föräldrar och lillasyster. När Eva var barn tillbringade familjen sommarloven på en gård i Östergötland men när hon blev tonåring flyttade familjen till Stockholm.

eva-linder

Om Eva

Ålder
54 år

Bor
Fornåsa

Familj
Sambo

Bästa musiken just nu
Robyns senaste

Favoritresemål
Gotland

När hon sedan flyttade hemifrån stannade hon i storstaden och började studera till projektledare på en skola som idag heter Berghs School of Communications. Studierna kombinerade hon med med arbete på marknadsavdelningen på en bank.
– Efter studierna började jag arbeta på en reklambyrå som projektledare.

Första kontakten

Idag arbetar hon som mäklarassistent och kommunikatör på Areal. Efter att ha sagt upp sig från reklambyrån och flyttat ut till landet såg hon en annons om att Areal sökte folk. Det var hennes första kontakt med företaget, hon började läsa på lite mer och tilltalades av det hon fick ta del av.

– De sökte en mäklarassistent och receptionist. Jag har alltid älskat service och är väldigt bra på det, så jobbet passade mig utmärkt. Men ränderna går inte ur och ganska snart började jag jobba mer och mer med Areals marknadsföring och som projektledare, och mindre och mindre som receptionist. Idag jobbar jag dels med att bistå våra mäklare att presentera gårdarna som ska säljas och att projektleda olika utvecklingsprojekt, bland annat ett nytt mäklarsystem.

På Areal arbetar det idag två stycken utbildade mäklarassistenter, Eva och hennes kollega Lillemor.
Eva  och Lillemor hjälper mäklarna med bland annat presentera gårdarna som ska säljas, och eftersom det finns många mäklare så har de delat upp dem mellan sig. Det kan vara gårdar från Luleå ända ner till Malmö. En annan del av Evas arbete är att agera projektledare internt, exempelvis genom att implementera ett nytt mäklarsystem.
– Det allra roligaste är kontakten med människor, både kollegor och säljare. Jag älskar att lära mig nya saker. En av mina styrkor som projektledare är min förmåga att coacha medarbetare till att göra stordåd. Det har jag stor nytta av i Areal där jag lägger mycket tid på att implementera nya system, utbilda och coacha organisationen.

Eva förklarar att det är viktigt att vara insatt när man ska köpa eller sälja en gård eller mark. På Areal finns både fastighetsmäklare och redovisningskonsulter som kan hjälpa till med hur man driver en gård ekonomiskt.
– När man köper en gård så blir man också företagare. Ta Areal i handen och låt oss hjälpa dig.

Ta Areal i handen och låt oss hjälpa dig

Inte som alla andra

Eva arbetar på kontoret i Linköping. Hon berättar att dagen kan vara väldigt varierande, men att hon pratar mycket i telefonen med sina kollegor, eftersom det är viktigt att hålla samarbetet vid liv. Hennes uppdragsgivare, mäklarna, finns runt om i landet.
Mycket tid går också åt till att göra fastighetspresentationer och hon frågar sig ofta hur gårdarna ska presenteras på bästa sätt.

Hon ser sig själv något av en udda fågel på kontoret eftersom hon inte har samma skogs- och lantbruksutbildning som alla andra. Som barn spenderade hon sommarloven på en bondgård, där hon bland annat hjälpte till med att mata kalvarna och hämta ägg från hönsen. Hon beskriver att hon alltid har känt ett lugn av landet, men aldrig riktigt tänkt att hon ska jobba med någonting inom skogs- och jordbruksnäringen.

Eva med sambo
Utanför huset
Hemma hos Eva

På kontoret i Linköping har Eva klätt väggarna fulla med fina foton på gårdar, skog och lantbruk som ska inspirera henne när hon arbetar. Hon berättar om en specifik händelse som har satt sig i hennes minne. En redovisningskonsult kom nämligen in till hennes kontor en dag och frågade vad hon hade på väggarna.
– Jag förklarade att bilderna ska inspirera mig i arbetet, var på konsulten beskrev mig som en rund person, det vill säga en kreativ person. Konsulten beskrev sig själv som en fyrkantig person som älskar siffror, skrattar hon. Jag är något av en udda fågel, fortsätter hon.

Något av en udda fågel

På fritiden bygger hon gärna på huset tillsammans med sin sambo, som de har ritat, byggt och inrett helt själva. Huset hamnade även i tidningen ”Kloka Hem”, för den unika inredningen. Vilket Eva tyckte var väldigt roligt. Just nu håller de på att bygga en glasveranda.

Tidningen Kloka Hem
Tidningen Kloka Hem
Tidningen Kloka Hem
Tidningen Kloka Hem
Tidningen Kloka Hem

Hennes sambo är lika förtjust i landet som hon är. Han spenderade nämligen också somrarna på landet som liten, fast i Finland, eftersom hans föräldrar kommer därifrån. Själv är han född och uppväxt i Stockholm.
– Det bästa med landet är friden. Man kan verkligen få ro här.

Eva har många positiva händelser och minnen från hennes arbetsplats. Under en tid var hon projektledare för ett projekt som innebar att Areal skulle införa en ny grafisk profil. En del av hennes kollegor var till en början ganska skeptiska till denna förändring men insåg efter ett tag att det var en väldigt bra idé.
– Jag fick ett mail med rubriken ”Super-Eva!” och blev självklart väldigt nyfiken vad som stod i mailet. Jag öppnade det och där stod det ”En skördare gick tidigare under namnet Super-Eva, men nu har vi en egen Super-Eva här på Areal kontoret”. Jag blev så glad! berättar hon skrattandes.

Vad betyder Areals ledord för dig?

– Areals ledord är väldigt viktiga och för mig betyder det att vi alltid är professionella och insatta i branschen. Vi ser till att arbetet ger resultat samtidigt som vi ger hög service. Allt jag gör i mitt arbete ska vara till nytta för både kunder och kollegor.

Allt jag gör ska vara till nytta för både kunder och kollegor.

Idag lever Eva tillsammans med sin sambo i deras hus på landet. På helgerna njuter hon gärna av en lång skön frukost och härliga promenader, samtidigt som hon samtalar med sin sambo om allt mellan himmel och jord.
Under sommaren åker de till New York och gifter sig, och tar då med sig Evas systerdotter och sambons barn.
– Det kommer bli en underbar och minnesvärd resa! avslutar hon.

Senast inkomna fastigheter till försäljning

Areal finns alltid nära dig. Vi har 35 kontor runt om i Sverige bemannade med mäklare & ekonomer som alla är passionerat intresserade av jord och skog.

Sök efter medarbetare & kontor