Vi hälsar på agronomen

Karl-Johan Hansson

– Att ta över familjegården var en av höjdpunkterna i mitt liv. Jag vill ge mina tre barn en bra uppväxt och lika stora möjligheter på gården som jag har fått. Då inräknat allt som har med gården och gårdens utveckling att göra!

Karl-Johan Hansson växte upp på en växtodlingsgård i Malmö tillsammans med sina föräldrar och syster. I år fyller han 35 år och genom ett generationsskifte tog han över gården från sina föräldrar tillsammans med hans fru och tre döttrar.

Idag arbetar Karl-Johan som agronom och fastighetsmäklare på Areals kontor i Malmö. För tillfället arbetar han där ensam, men han hoppas på att det ska utvecklas till en till medarbetare inom kort.
– Jag har arbetat som mäklare med inriktning jord och skogsbruk i hela 11 år och för tre år sedan fick jag möjligheten att ta över Malmökontoret. Det var en rolig chans att driva eget tillsammans med Areal. Det kändes som en riktig fullträff.

Det var en rolig chans att driva eget tillsammans med Areal. Det kändes som en riktig fullträff!

Om Karl-Johan

Ålder
35 år

Bor
Tygelsjö, Malmö

Familj
Fru och tre döttrar

Uppväxt
Tygelsjö, Malmö

Studerade i
Uppsala

2002 började han studera i Uppsala till agronom med ekonomisk inriktning och fastighetsmäklare. Under studietiden träffade han sin fru och de fick sitt första barn 2009. Men vi undrar, varför just agronom och vad betyder det?
– Jag har alltid varit intresserad av lantbruk. Men har alltid tänkt på att driva det som en hobby. Tanken från början var en framtid inom bank och finans. Men sen dök möjligheten upp att utveckla studierna med en vidareutbildning i att bli fastighetsmäklare och det kändes helt rätt! I korthet förklarar jag en agronom så här: Lantbrukskunnig med lite mer teoretiskt tänk än en praktisk lantbrukare!

I och med att branschen inte är så stor och väldigt nischad, berättar han att man känner till både konkurrenter och kollegor väl. Karl-Johan har alltid sett upp till Areal och deras sätt att arbeta. Genom kontakter hamnade han på Areal efter att ha jobbat 8 år på annat håll.
– Det roligaste med mitt jobb är det första mötet med fastighetsägaren. Att träffa alla unika människor med unika fastigheter. Man utvecklas själv hela tiden, för alla fastighetsägare som man träffar värderar sina fastigheter olika och väljer att nischa sig på olika områden.

Areals ledord, vad betyder dem för Karl-Johan?

Kunskap, Engagemang & Handlingskraft
– Jag tycker ledorden sammanfattar Areal och medarbetarnas sätt att arbeta på ett fantastiskt sätt. Man kan ha kunskap inom ämnet men man måste ha engagemang och handlingskraft för att kunna använda sig av sina kunskaper. Det viktigaste är att bemöta kunden på rätt sätt, med rätt kunskap.

Man måste bemöta kunden på rätt sätt, med rätt kunskap.

Karl-Johan menar att det allra viktigaste att tänka på när man ska köpa eller sälja mark är att ha en god planering. Han berättar att det är viktigt att i god tid ta kontakt med en sakkunnig inom ämnet som kan ge kloka råd, och undvika att ta några beslut i sista sekund.
– Eftersom jag har växt upp på en växtodlingsgård och idag driver denna vet jag att gårdar och dess utveckling ständigt förändras. Det gör att jag själv håller mig uppdaterad inom ämnet. Det betyder att jag talar samma språk som mina kunder och då har lättare att skapa ett förtroende och hitta kemin. Det är otroligt viktigt eftersom det oftast är en början på ett längre samarbete.

Familjen
Gården
Växtodling

Varje dag på jobbet är varierande, men Karl-Johan brukar försöka hålla sig till ungefär ett par fastighetsbesök i veckan. Inför ett sådant besök krävs det mycket förberedande tid samt mycket efterarbete på kontoret. Där emellan blir det mycket telefonsamtal samt planering inför visningar, som ofta hålls på dagtid men även kvällar och helger.
– Sen ska man ju försöka hinna med att hämta och lämna barnen också, skrattar han.

Ta kontakt med någon sakkunnig i god tid när du planerar att köpa eller sälja mark.

Sportintresse

I sommar planerar familjen en cykelsemester längst västkusten, men annars är skidsemester och skidåkning ett stort fritidsintresse. Då föredrar han att åka till alperna eftersom han tycker att det är bättre skidåkning där än i den svenska fjällen.
– För oss här nere i Malmö är det ju ungefär lika långt till den svenska fjällen som det är ner till alperna.

Förutom att han är väldigt sportintresserad och gärna spelar innebandy och kollar fotboll på TV, så älskar Karl-Johan såklart allt som har med gården och gårdens utveckling att göra.
– Det absolut bästa med lantbruket är skiftningarna mellan årstiderna. Det kan hända så mycket under bara en vecka. Naturen är så levande, det är häftigt att se!

 

Senast inkomna fastigheter till försäljning

Areal finns alltid nära dig. Vi har 45 kontor runt om i Sverige bemannade med mäklare & ekonomer som alla är passionerat intresserade av jord och skog.

Sök efter medarbetare & kontor