Våra böcker

 

Areals lilla gröna

 

Goda råd och skattetips till dig som är jord- och skogsägare.

Beställ ditt exemplar av Areals lilla gröna 2022  kostnadsfritt längre ner på sidan. 

  • Tryckt exemplar beställs i formuläret längre ner på denna sida.
  • Digitalt exemplar (PDF-fil) beställs genom att maila [email protected] Märk mailet med ”Lilla gröna”.

Areal är för många förknippat med fastighetsförmedling men det många inte vet är att vi även hjälper tusentals kunder årligen med skatteplanering, deklarationer och bokslut. Inom Areal finns en gedigen kompetens inom detta område och vi bistår våra kunder med tjänster även inom familjerätt, värdering och generationsskiften.

Skriften är riktad till dig som är eller vill bli jord- och skogsägare eller till dig som jobbar på något skogsföretag eller jobbar med rådgivning inom jord och skog, exempelvis på bank. Syftet med skriften är att på ett lättbegripligt sätt ge dig en inblick i hur skattesystemet och annat påverkar jord- och skogsägarens vardag. Vi delar även med oss av en hel del tips som vi hoppas att du eller dina kunder skall kunna tjäna pengar på.

Vill du beställa fler än ett exemplar av den lilla gröna är du välkommen att kontakta Åsa på [email protected] Boken går att beställa i upplagor om 25/50/75 osv och kostar då 50 kr styck plus frakt och distributionskostnader.

 

Köpa gård

Vi har tagit fram en liten handbok som handlar om vad du behöver veta inför ditt livs affär.

Att köpa en gård är för de flesta en livsförändrande händelse. En affär som involverar både hjärta och hjärna. Särskilt hjärtat brukar ha en hel del att säga till om. Så för att hjärnan inte ska vara helt oförberedd den dag det säger ”klick”, har vi tagit fram den här boken. En handbok som förklarar begrepp och reder ut fakta kring värdering, finansiering, marknadsprognoser m.m. Kort sagt, en bok med det du behöver veta inför ditt livs affär.

 

Sälja gård

Att sälja en gård är ett stort och svårt beslut. Vi har tagit fram en liten handbok som en hjälp på vägen.

Försäljningen av en gård involverar stora belopp och starka känslor. Det handlar om att få ut rätt pris men i hög grad också om att hitta rätt köpare. I den här boken presenteras användbara fakta och tips på hur du går till väga. En handbok med det du behöver veta för ditt livs viktigaste försäljning.

 

 

Beställ ett exemplar kostnadsfritt av den bok du önskar här nedan.

 

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier