Våra böcker

Du kan även söka bland och läsa alla artiklar från böckerna i vår Kunskapsbank

Areals lilla gröna

Areals lilla gröna

Fyll i här för att läsa

Goda råd och skattetips till dig som är jord- och skogsägare.

Areal är för många förknippat med fastighetsförmedling men det många inte vet är att vi även hjälper tusentals kunder årligen med skatteplanering, deklarationer och bokslut. Inom Areal finns en gedigen kompetens inom detta område och vi bistår våra kunder med tjänster även inom familjerätt, värdering och generationsskiften.

Skriften är riktad till dig som är eller vill bli jord- och skogsägare eller till dig som jobbar på något skogsföretag eller jobbar med rådgivning inom jord och skog, exempelvis på bank.

Syftet med skriften är att på ett lättbegripligt sätt ge dig en inblick i hur skattesystemet och annat påverkar jord- och skogsägarens vardag. Vi delar även med oss av en hel del tips som vi hoppas att du eller dina kunder skall kunna tjäna pengar på.

Vill du beställa fler än ett exemplar av den lilla gröna är du välkommen att kontakta Åsa på [email protected]. Boken går att beställa i upplagor om 25/50/75 osv och kostar då 50 kr styck plus frakt och distributionskostnader.

Sälja gård

Sälja gård

Fyll i här för att läsa

Att sälja en gård är ett stort och svårt beslut. Här får du all hjälp du behöver

Försäljningen av en gård involverar stora belopp och starka känslor. Det handlar om att få ut rätt pris men i hög grad också om att hitta rätt köpare.

I den här boken presenteras användbara fakta och tips på hur du går till väga. En handbok med det du behöver veta för ditt livs viktigaste försäljning.

Köpa gård

Köpa gård

Fyll i här för att läsa

Allt du behöver veta inför ditt livs affär

Att köpa en gård är för de flesta en livsförändrande händelse. En affär som involverar både hjärta och hjärna. Särskilt hjärtat brukar ha en hel del att säga till om.

Så för att hjärnan inte ska vara helt oförberedd den dag det säger ”klick”, har vi tagit fram den här boken.

En handbok som förklarar begrepp och reder ut fakta kring värdering, finansiering, marknadsprognoser m.m. Kort sagt, en bok med det du behöver veta inför ditt livs affär.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier