Våra böcker

 

Areals lilla gröna

Goda råd och skattetips till dig som är jord- och skogsägare.

Areal har i många, många år författat skatteinformation åt olika svenska företag med kopplingar till skogsbranschen såsom Handelsbanken, StoraEnso, Sydved och SCA.

Från och med i år, 2017, har vi så nöjet att presentera vår egen skatteskrift ”Areals lilla gröna”. Skriften är riktad till dig som är privat jord- och skogsägare, kanske är virkesköpare på något skogsföretag eller jobbar med rådgivning till jord- och skogsägare, exempelvis på bank. Syftet är att skriften skall vara lättsmält och begriplig samt komma till nytta i din vardag.

Vi delar även med oss av en hel del tips och klurigheter som vi hoppas att du eller dina kunder skall kunna tjäna pengar på.

 

Köpa gård

Vi har tagit fram en liten handbok som handlar om vad du behöver veta inför ditt livs affär.

Att köpa en gård är för de flesta en livsförändrande händelse. En affär som involverar både hjärta och hjärna. Särskilt hjärtat brukar ha en hel del att säga till om. Så för att hjärnan inte ska vara helt oförberedd den dag det säger ”klick”, har vi tagit fram den här boken. En handbok som förklarar begrepp och reder ut fakta kring värdering, finansiering, marknadsprognoser m.m. Kort sagt, en bok med det du behöver veta inför ditt livs affär.

 

 

Sälja gård

Att sälja en gård är ett stort och svårt beslut. Vi har tagit fram en liten handbok som en hjälp på vägen.

Försäljningen av en gård involverar stora belopp och starka känslor. Det handlar om att få ut rätt pris men i hög grad också om att hitta rätt köpare. I den här boken presenteras användbara fakta och tips på hur du går till väga. En handbok med det du behöver veta för ditt livs viktigaste försäljning.

 

 

Beställ ett exemplar kostnadsfritt av den bok du önskar här nedan.

 

 

 

 

Senast inkomna fastigheter till försäljning