Budgivning pågår!

Asmundtorps Nygård

Lantligt nära tätort
Areal: 2 ha
Kommun: Eslöv
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 250 000 SEK
Avstyckad gård med stora möjligheter.

Välkommen till denna trevliga gård, belägen i slättlandskapet strax nordväst om Eslöv. Här möts vi av en gård som möjliggör för såväl boende nära samhället som ett lantligt och enskilt läge.

Gårdens byggnader utgörs av dels en gedigen och rymlig bostad uppförd 1926 i 1,5 plan, dels ekonomibyggnader som erbjuder enorma möjligheter. Bostaden totalrenoverades 1969 och denna prägel sitter fortfarande starkt i husets väggar. Oavsett om du drömmer om djurhållning, har planer för en verksamhet eller behöver extra förvaringsutrymmen, har ekonomibyggnaderna stor potential att möta de flesta behov. Med fastigheten följer drygt ett hektar åkermark.

Kontakta Areal

Andreas Wahn

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Asmundtorps Nygård

Andreas Wahn

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bilder

Visa alla 42 bilder
Visa alla 42 bilder

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostaden är uppförd i 1,5 plan med en total boarea om 218 kvadratmeter enligt taxering. Byggnaden är vidare uppförd 1927 i sten med fasad klädd med tegel under tak av tegel. Bostaden totalrenoverades 1969 och präglas invändigt av detta sekel. Det bjuds i hemmet på generös takhöjd och stora ytor för såväl umgänge som den stora familjen.

Bottenvåning
Entré med gäst-wc. Till höger salong med vackert parkettgolv och öppen spis. Salongen är öppen mot matplatsen som har samma fina parkettgolv som i salongen. Vidare från matplatsen når man vardagsrum (också med parkettgolv) och ett stort kök med gott om såväl arbetsytor som plats för matbord. På bottenvåningen finns vidare ett kontorsrum från vilket trappan leder till övervåningen. Det finns även vardagsentré, stor tvättstuga och duschrum.

Ovanvåning
En trappa upp möts vi av ett stort allrum. Vidare finns här fyra sovrum, badrum och en klädkammare.

Källare finns under en liten del av huset. Uppvärmning av bostaden sker genom ett vattenburet system via en jordvärmepump vilken installerades 2007. Enskilt vatten från grävd brunn belägen på gårdsplanen. Eget avlopp genom trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Fastigheten är ansluten till fiber. Huvudsäkring om 35 A.

Garage

Som komplementbyggnad till bostaden finns en äldre ekonomibyggnad uppförd i tegel under tak av tegel. Byggnaden rymmer garageplats för en bil samt förrådsutrymme.

Driftskostnader

Total årlig driftskostnad (2023) om 64 393 kronor för en persons hushåll ingår uppvärmning/hushållsel 47 023kr (15883 kWh), försäkring 12 392 kr (inklusive lantbruksdel), renhållning 3 765 kr och slamtömning 1 213 kr.

Ekonomibyggnader

Maskinhall

Byggnad uppförd 1984 på stålstomme. Utvändigt klädd med plåt under tak klätt med plåt. Ej gjutet golv. Byggnadens mått är 35m*17m.

Traktorgarage

Enklare byggnad uppförd på trästomme, utvändigt klädd med träpanel under tak av eternit.

Loge

Byggnad uppförd i trästomme, utvändigt klädd med plåt under tak klätt med tegel. Byggnaden rymmer spannmålstork med spannmålssilos samt magasinsdel i flera våningar.

Stall

Äldre stallbyggnad sammanbyggd i vinkel med logbyggnaden. Byggnaden är uppförd i tegel under tak klätt med tegel.

Mark

Mark

Till fastigheten följer ca 12 000 kvm åkermark. Åkermarken är tillgänglig för ny ägare efter skörd 2025.

Pågående lantmäteriförrättning

Försäljningen avser del av Eslöv Östra Asmundtorp 18:1. Ansökan om avstyckning är inskickad och förrättning pågår.

Rättsförhållande

Fastighet

Eslöv Östra Asmundtorp 18:1

Taxeringsvärde

För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit

Mäklare

Areal | Malmö

Stortorget 15
235 31   Vellinge
Alla objekt från Malmö

Ansvarig mäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Fastighetsmäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier