Ål

Skog och jord
Areal: 9 ha
Kommun: Heby
Objektstyp: Skog
Prisidé: 750 000 SEK
Anbudsdag: 22/11 2024
Fastighet om 6,8 ha skogsmark och 2,2 ha åkermark. Goda möjligheter till jakt på 3 500 ha.

Skog och åkermark i Ål, söder om Heby. Detta är en perfekt fastighet för den som önskar tillköp till befintligt markinnehav eller varför inte för den som skulle vilja bli markägare för första gången. Kanske vill du som självverksam sköta skogen eller nyttja möjligheten att jaga på ett stort jaktvårdsområde om 3 500 ha. Förmedlingsobjektet utgörs av två närliggande skiften med produktiv skog om 6,8 ha samt åkermark om 2,2 ha. En mindre skogsväg gör hela fastigheten lättåtkomlig för både skogsbruk och rekreation.

Välkommen att besöka fastigheten!

Kontakta Areal

August Häger

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Ål

August Häger

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-492 34 44

Bilder

Visa alla 18 bilder
Visa alla 18 bilder

Foto: Anton Stolpe-Nordin, Areal

Fastighetsuppgifter

Skog och mark

Åker- och betesmark

Enligt den nyligen upprättade skogsbruksplanen omfattar inägomarken 2,2 ha, vilket i sin helhet bedöms utgöra åkermark i ett samlat skifte. Marken brukas i dagsläget av en arrendator, men arrendet är uppsagt och det finns möjlighet för en ny ägare att bruka marken från och med 2025.

Skogsmark

Den produktiva skogsmarken på försäljningsobjektet uppgår till 6,8 ha enligt skogsbruksplanen som är upprättad i september 2024 av Anemone skog.

Totalt virkesförråd på försäljningsobjektet är 475 m³sk. Detta ger ett medeltal om 70 m³sk per ha produktiv skogsmark. Medelboniteten på försäljningsobjektet är bedömd till i genomsnitt 7,8 m³sk per ha och år. Trädslagsfördelningen är tall 16 %, gran 48 %, löv 19 % samt björk 17 %. Tillväxten den kommande tioårsperioden är enligt skogsbruksplanen 35 m³sk per år. Avverkningsförslaget under planperioden är 214 m³sk. Av denna volym består 83 m³sk av föryngringsavverkning och 131 m³sk av gallringsuttag. Skogsmarken har tyngdpunkt på yngre skog.

För övrig skoglig information, se bifogade delar ur skogsbruksplanen.

Nyckelbiotoper och naturvärden

Fastigheten berörs ej av nyckelbiotoper eller naturvärden som finns registrerade i myndigheternas öppna arkiv. Källa: Skogsstyrelsen, ”Skogens pärlor”.

Jakt

Jakten ingår inom Heby Södra jaktvårdskrets, tillsammans jagar fastighetsägaren med grannar på ett större markområde om ca 3 500 ha. Möjlighet finns för en ny ägare att ansluta sig till jaktvårdskretsen. Älgjakten sker gemensamt och småviltsjakten får bedrivas fritt inom hela området. Tillgången på vilt bedöms som för området god med jaktmöjligheter på både småvilt, älg, vildsvin och kronhjort. Även dovhjort har sporadiskt börjat dyka upp inom området.

Rättsförhållande

Fastighet

Heby Ål 1:8

Ägare

Olle Sigvard Klinga Db 1/1
Lena Klinga
Håkan Klinga

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 9,4 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 6,8 ha
Inägomark 2,2 ha
Övrigmark 0,3 ha
Summa: 9,3 ha

Taxeringsvärde

Typkod 110 (Lantbruksenhet obebyggd), taxeringsvärde år 2023
Åkermark 173 000 kr
Skogsmark 285 000 kr
Summa: 458 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver alltid förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit

Mäklare

Areal | Västerås

Klockartorpsgatan 14
723 44   Västerås
Alla objekt från Västerås

Ansvarig mäklare

August Häger
August Häger
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-492 34 44

Fastighetsmäklare

Anton Stolpe Nordin
Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier