Areal i Robertsfors förstärker, välkommen Emma!

Areal i Robertsfors förstärker, välkommen Emma!

Vem är du och var kommer du ifrån?

Jag heter Emma och bor utanför Robertsfors i en by som heter Rislandet tillsammans med min man Petter och våra två barn Ebba och Elias. Den gård vi bor på i dag har tillhört min släkt i flera generationer, jag är lite löjligt stolt över att få möjlighet att föra stafettpinnen vidare i en generation till. På fritiden är jag hemma och jobbar med olika projekt på vår gård, just nu bygger vi ut huset så det finns en del att göra men när tid finns över så hjälper jag gärna till med djuren på mina föräldrars gård som ligger en bit ifrån oss. Pappa driver i dag en mjölkgård på 75 mjölkande kor, där finns det alltid någonting att göra för hela familjen, att vara bland djuren och ute i naturen ger mig ett lugn inombords, det är helt enkelt en plats för mig att fylla på med energi. Utöver det så gillar jag att träna och åka skidor, vi åker gärna till fjällen när vi är lediga om vi inte är hemma. Senaste åren har jag också funnit intresse i odling där jag har stora planer.

Hur kommer det sig att du har valt att jobba på Areal?

Jag har tidigare jobbat på Ludvig & Co i tre år, där jag tyckte det var väldigt roligt att jobba nära verksamheter som inspirerar mig.  Närmast har jag arbetat på Baker Tilly i Umeå i lite över ett år men när jag fick erbjudande att börja på Areal, så kändes det helt rätt att fortsätta banan inom Lantbruk och skog eftersom det är där mina hjärtefrågor ligger. Att få vara med på Areals resa känns väldigt spännande och jag ser framemot att få utvecklas tillsammans och knyta nya kontakter inom nätverket.

Vad tycker du är mest spännande med att jobba med lantbruk och skog?

Jag är övertygad om att det är en bransch som alltid kommer finnas med i framtiden. Jag vill vara med och utveckla den också utifrån var jag har mina rötter. Jag vill ge mina barn möjligheten till en uppväxt på landet och jag vill att de ska ha mat på bordet från svenska bönder. Med det slit som de gör och den allmänbildning de besitter, så har jag alltid sett dem som jobbar inom Lantbruk och skog som en stor inspirationskälla till mitt arbete.

Välkommen! Kontaktuppgifter finns här.

På gång hos Areal

Visa fler