Birgitta Falk startar i Robertsfors

Birgitta Falk startar i Robertsfors

Nu är det dags att välkomna ännu en ny kollega, denna gång i Västerbotten. Birgitta Falk öppnar nytt kontor i Robertsfors och hon kommer att arbeta som affärsrådgivare och lantbruksekonom. Birgitta har ett förflutet på LRF Konsult där hon arbetat sedan 1983 förutom fyra år på PWC. Birgitta har arbetat med i huvudsak lantbruksekonomi och har sedan 2006 verkat som affärsrådgivare med fokus på rådgivning mot produktionslantbruket i Norr. Vi passade på att ställa några frågor till henne för att få veta lite mer.

Vem är du och vart kommer du ifrån?

– Jag heter Birgitta och bor på Granskär, vid havet utanför Robertsfors. Här bor jag tillsammans med min man Sune i den sk MåBrabyn. Vi har tre utflugna barn  och tre barnbarn. När jag inte jobbar så är det familj, nära och kära som kommer först. Sedan gillar jag att påta i min trädgård och att njuta av naturen härute på olika sätt. Vi har också ett aktivt föreningsliv i området.

Hur kommer det sig att du har valt att jobba med just lantbruksrådgivning?

– Mitt intresse för lantbruk började på allvar när jag träffade min blivande man 1976. Hans föräldrar hade en 30-kors mjölkgård och jag föll inte bara för Sune utan blev också otroligt fascinerad av lantbruket. Sedan följde lantbruksskola, ekonomiutbildning och ett arbete på LRF Konsult.

När jag fick erbjudandet att utvecklas mot affärsrådgivning så var det ett självklart val. Jag gillar utmaningen och komplexiteten i arbetet med att följa och stötta lantbruksföretagare i deras förändringsprocesser för ett lönsamt företag.

Vad tycker du är mest spännande med att jobba med lantbruk och skog?

– Det är roligt att ha möjligheten att följa ett företags utveckling och att även se företagaren utvecklas. Det finns många fantastiska och engagerade människor som arbetar i näringen som ger mycket tillbaka.

Klimatförändringarna gör att lantbruk och skog, liksom samhället i övrigt, står inför stora förändringar. Dessa näringar har en viktig funktion i ett hållbart samhälle och denna förändring vill jag vara delaktig i.

Med detta vill vi hälsa Birgitta varmt välkommen till Areal. Det känns bra att hon numera är en del av vårt team av kunniga medarbetare i Västerbotten . Vill du prata med Birgitta? Då når du henne på telefon 070-523 78 20 och via e-post, [email protected].

På gång hos Areal

Visa fler