Kommande

Älvnäs

Boende vid Dalälven
Areal: 0,5 ha
Kommun: Hedemora
Objektstyp: Gård
Prisidé: 2 300 000 SEK
Här har du möjlighet att väcka liv i en insomnad oas med charm och fantastiskt läge!

Missa inte chansen att uppfylla dina drömmar om ett eget boende direkt vid Dalälven.

På fastigheten finns en äldre mangårdsbyggnad som genomgått en del förbättrande åtgärder under de senaste åren med ett nytt badrum, nyrenoverad jordvärmepump, nytt tak, fiber och ett nytt avlopp som beräknas vara färdigt innan tillträdet. Byggnaden har någon gång i tiden renoverats och fått nya ytskikt men spår av gamla trägolv och pärlspont i tak och väggar kan på vissa håll skymtas.

Tomten sträcker sig från den mindre byvägen och hela vägen ned till Dalälven. På tomten växer några äldre äppelträd som bidrar till att skapa en charmig känsla och påminner om gårdens äldre historia.

Varmt välkommen till Älvnäs!

Kontakta Areal

Fredrik Skovshoved

Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare

Älvnäs

Fredrik Skovshoved

Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-995 75 35

Bilder

Visa alla 33 bilder
Visa alla 33 bilder

Foto: Patrik Persson

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

På Älvnäs återfinns en charmig mangårdsbyggnad uppförd i 1 ½ plan med källare under del. Byggd med en stomme i timmer, klädd med rödmålad stående lockpanel, tak beklätt med betongtegel som lagts nytt för ca 5 år sedan. Källare under del av huskroppen, torpargrund under resterande. Englasfönster med uttagbara innanfönster.

Byggnaden har någon gång i tiden renoverats och fått nya ytskikt men spår av gamla trägolv och pärlspont i tak och väggar kan på vissa håll skymtas.


Planlösning entrévåning
Entrévåningen består av en välkomnande entré med ingång till ett separat badrum som renoverats under 2022. Vidare på våningen finns två stycken samlingsrum varav ett innehållandes två stycken garderober/skrubbar.

Planlösning övervåning:
Från hallen på entrévåningen leder en trappa upp till övervåningen där du möts av en hall med garderober och kattvindar. På varsin sida om hallen finns två stycken sovrum.

Planlösning källarvåning
Källarvåningen nås från hallen på entrévåningen och består av ett pannrum med jordvärmepump och vedpannan, samt ett badrum i äldre standard i behov av uppfräschning.

Uppvärmning via vattenburna ledningar och jordvärme. Jordvärmepumpen totalrenoverades under 2020. Tidigare värmdes huset med en vedpanna som fortfarande finns kvar i pannrummet. Vedpannan är urkopplad.

Fiber finns indraget.

Enskilt vatten. Källa finns på ursprungsfastighet, servitut kommer att upprättas för den nya fastigheten om rätt till vatten.
Enskilt avlopp. Fastigheten saknar idag giltigt avlopp men nuvarande fastighetsägare säkerställer att ett nytt avlopp i form av trekammabrunn med infiltration kommer att finnas på plats innan tillträde.

Uppmätt ungefärlig byggnadsarea är ca 100 m².

Garage

På fastigheten återfinns ett garage uppfört med en stomme i timmer, tak beklätt med lertegel, rödmålad stående lockpanel i trä samt en välvd matkällare under del.

Fastighetsbildning

Nuvarande fastighetsägare har påbörjat en lantmäteriförrättning gällande avstyckning av fastigheten. Fastigheten avser markområdet med tillhörande bostadshus samt garage som framgår av bifogad karta. Köpare och säljare är skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kommer att bestämmas vid förrättningen.

Energideklaration

Giltig energideklaration saknas.

Driftskostnader

El (förbrukning): Ca 15 000 kwh.
Renhållning ca 3500 kr
Försäkring: Ca 6000 kr

Ovan uppgifter är årliga ungefärliga och uppskattade.

Skog och mark

Rättsförhållande

Fastighet

Del av Hedemora Ekevallen 1:5

Areal

Uppmätt på ekonomisk karta enligt lantmäteriansökan ca 6000 m². Exakta gränsdragningar och arealer kommer att bestämmas i samband med pågående lantmäteriförrättning.

Taxeringsvärde

Försäljningen avser del av fastighet och saknar således eget fastställt taxeringsvärde.

Inteckningar

I fastigheten finns 1 penninginteckning om 725 000 kr som ej kommer att belasta den nybildade fastigheten som avser denna försäljning. Penninginteckningen kommer att stanna på ursprungsfastigheten. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit

Mäklare

Areal | Hedemora

Åsgatan 62
776 31   Hedemora
Alla objekt från Hedemora

Ansvarig mäklare

Fredrik Skovshoved
Fredrik Skovshoved
Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-995 75 35

Fastighetsmäklare

Fredrik Luhr
Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-650 40 83

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Älvnäs & vill bli kontaktad

Mäklaren för Älvnäs kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier