Såld

Ängen i Glava

Välskött och virkesrikt
Areal: 77 ha
Kommun: Arvika
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Vackert belägen gård med åker- och skogsmark. Jakt och fiskerätt.

Möjlighet att förvärva gården Ängen i Glava, ett par mil sydväst om Arvika. Gården är vackert belägen i söderläge och omgärdas av åker- och skogsmark. Här kan aktivt skogsbruk och friluftsliv bedrivas, med ekonomibyggnader i gott skick. Till ägorna hör 70 hektar skog med mycket avverkningsmogen skog.

Mangårdsbyggnad i två plan med 5 rum och kök samt flera ekonomibyggnader med goda förvaringsmöjligheter. Fastigheten är fördelad på två markområden om totalt ca 77 hektar mark, varav 69,5 hektar produktiv skogsmark och 3,6 hektar inägomark. Virkesförrådet uppskattas till ca 17 300 m³sk vilket ger medelförråd om 250 m³sk/ha och medelboniteten är beräknad till 7,8 m³sk per ha och år. Skogsbeståndet har en tyngdpunkt på avverkningsmogen skog där ca 13 500 m³sk uppnått slutavverkningsbar ålder.

En ansökan om avstyckning av gårdscentrum är inlämnad till Lantmäteriet, för det fall en köpare av fastigheten vill sälja ifrån byggnaderna. Möjlighet ges även att lämna bud på avstyckat gårdscentrum.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Karlstad

Södra Kyrkogatan 6
652 24   Karlstad
Alla objekt från Karlstad

Ansvarig mäklare

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson
Skogsmästare, civilekonom DHS
Reg. fastighetsmäklare
070-638 62 60

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier