Såld

Everleaf Forest AB

Everleaf Forest AB
Areal: 529 ha
Kommun: Osby
Objektstyp: Skog
  • Denna fastighet är såld
Bolagsskog i nordöstra Skåne.

På uppdrag av Everleaf Forest Holding AB utbjuds härmed till försäljning samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Everleaf Forest AB (559052-5613). Bolaget äger den obebyggda skogsfastigheten Osby Rumpeboda 1:10, belägen i nordöstra Skåne. Fastigheten har sin början 7 km nordost Lönsboda utmed väg 119 och sträcker sig vidare i ost-nordostlig riktning för att i öster direkt gränsa mot Blekinge. I norr är det endast ett stenkast bort till Kronobergs län.

Fastighetens ägofigurer kan inte bli bättre, i ett skifte från väster till öster om totalt 529 ha. Malmö ligger bilvägen cirka 13 mil från fastigheten.

Fastighetens totala landareal uppgår till 529 ha, varav 507 ha utgörs av produktiv skogsmark med ett totalt virkesförråd om cirka 97 000 m3sk, i enlighet med nyupprättad skogsbruksplan. Skogsmarken är barrskogsdominerad och medelboniteten bedöms uppgå till 7,2 m3sk per ha.
Fastigheten har historiskt varit en del av Ulvshults kronopark, ägd av Domänverket och Sveaskog. Den har förvaltats på ett professionellt vis och sedan nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2016 har förvaltningen ombesörjts, på ett likaledes professionellt vis, av Sydved.

Försäljningen av Everleaf Forest AB innebär ett sällsynt tillfälle för såväl fysiska som juridiska personer att förvärva en mäktig skogsegendom i bolagsform, dessutom helt utan den vanliga problematiken med jordförvärvslagens förvärvsprövning.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Hässleholm

Garnisonsvägen 16
281 35   Hässleholm
Alla objekt från Hässleholm

Ansvarig mäklare

Martin Lindskog
Martin Lindskog
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-590 99 41

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier