Såld

Glöte

Större skogsfastighet i Glöte
Areal: 935 ha
Kommun: Härjedalen
Objektstyp: Skog
  • Denna fastighet är såld
Väl arronderad tillväxtfastighet med 40 208 m³sk. Jakt i VVO om 20 000 ha.

Unik möjlighet att förvärva en större väl arronderad tillväxtfastighet om hela 935 ha i Glöte, Härjedalen. Fastigheten som har en mycket fin arrondering i ett rektangulärt skifte har en årlig tillväxt om hela 1 436 m³sk och utgörs till stor del av växande skog. Fastigheten är belägen ca 10 km öster om Lofsdalen och ca 60 km väster om Sveg. Området är mycket naturskönt och från fastigheten har man utsikt över de omkringliggande fjälltopparna och Lofssjön. Total areal om ca 935 ha, varav ca 595 ha produktiv skogsmark. Virkesförråd om 40 208 m³sk varav 15 886 m³sk utgörs av G1 skog och 14 286 m³sk utgörs av äldre skog. Fastigheten ger rätt till jakt på mycket stor areal då den ingår i Glöte viltvårdsområde som omfattar hela ca 20 000 ha.

Unik möjlighet för den som vill förvärva en mycket stor sammanhängande areal i ett köp. Fastigheten erbjuder utöver sin mycket sällsynta arrondering en mycket god investering/placeringsmöjlighet med hög årlig förräntning med hjälp av den fina årliga tillväxten.

Skogens fördel som investeringsalternativ är att oavsett om den finansiella marknaden sviktar så kommer den årliga tillväxten att fortsätta öka fastighetens virkesförråd = värde.

Även möjlighet till övriga intäkter såsom jaktarrenden då fastigheten medger 3 hela fulla jakträtter på älg och småvilt utifrån dess stora areal.

Detta kombinerat med dess stora rekreationsmöjligheter med jakt, fiske, skidåkning (tur, längd och alpint) som bör täcka in det mesta för den friluftsintresserade, allt i ett mycket vackert område med direkt närhet till Lofsdalens alpina fjälldestination.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Östersund

Ringvägen 2
831 34   Östersund
Alla objekt från Östersund

Ansvarig mäklare

Thomas Persson
Thomas Persson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 58

Fastighetsmäklare

Sofia Palmkvist
Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier