Sandvik

Mindre gård med gäststuga och ekonomibyggnader i Sandvik. Öppet lantligt läge med närhet till Storsjön.
Areal: 3 ha
Kommun: Ljusdal
Objektstyp: Gård
Prisidé: 775 000 SEK
Visning:
26/6 kl 16:30
Anmälan innan till mäklaren. Med anledning av Coronaviruset anpassas visningen för att hålla avstånd mellan besökarna. Ytterligare visning efter överenskommelse med mäklaren.
Här säljs en gård vackert belägen i byn Sandvik, ca 2,5 mil norr om Ljusdal. Bostadshuset är lämpligt för såväl permanent som fritidsboende och tillhörande åkermark skapar möjlighet till odling och djurhållning. En syrenberså erbjuder en skön svalkande plats för soliga och varma dagar. I blickfång från gården ligger Storsjön där du finner byns badstrand på endast några minuters promenadavstånd och ges möjligheter till fiske och båtliv över vida ytor.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Ljusdal
Bjuråkersvägen 20 A
827 31   Ljusdal
Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-221 76 04

Bilder (33)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostadshuset är uppfört i början av 1900-talet i 1 1/2-plan och har äldre interiör. På bottenvåningen finns kök, fyra rum, hall, badrum och ett litet utrymme där tvättmaskinen är placerad. I köket finns elspis, kyl & frys, vedspis samt en vedpanna. Badrummet är renoverat -08 efter en vattenskada och där finns wc, handfat och dusch. Den övre våningen har ett sovrum för sommarbruk och i övrigt enklare inredning med bra plats för förvaring.

Bostadshuset har timmerstomme uppförd på torpargrund, fasad av träpanel, kopplade 2-glasfönster och yttertak av betongpannor. Entrén integrerad med den inglasade verandan, som fick nytt tak ca -17. Byggnadsarean, dvs byggnadens yta på marken, uppgår till ca 110 m² varav verandan utgör ca 10 m². Vattenburet värmesystem fyllt med glykolblandning och med el-patron och kökspannan, CTC Parca från-94, som värmekällor. Vatten tas från egen grävd brunn, vattenprov saknas. Enskild äldre avloppsanläggning.

Energideklaration

Ingen energideklaration har upprättats.

Driftskostnader

Angivna kostnader avser det senaste året då gården nyttjats som fritidsboende och med ca 10 grader underhållsvärme i bostadshuset under övrig tid.

Försäkring 6 627 kr
El 18 996 kr
Slamtömning 985 kr
Renhållning (halvår) 950 kr
Vägavgift 623 kr
Totalt 28 181 kr

Gäststuga

Strax öster om bostadshuset, mellan härbret och logen, ligger en trevlig gäststuga i kanten mot fastighetens lilla skogsområde. Stugan är indelad i storstuga med matplats och våningssäng, sovrum med våningssäng och pentry med spis och kylskåp samt diskho med enkelt avlopp. Rinnande vatten saknas, uppvärmning med el-radiatorer. Stugans stomme utgörs av två gamla stallbyggnader på medar som byggts samman och utökats till en total storlek om ca 4 x 7 m. Yttertak av pannplåt.

Övrig

Vedbod, garage, förråd

Längs med byvägen står denna sammanhängande byggnad som rymmer garage, förråd och vedbod. Träkonstruktion på plintar med fasad av stående träpanel. El finns. Byggnadsarea ca 56 m².

Tvätthus

Strax utanför bostadshuset står en liten byggnad som utgjort plats för tvättning.

Jordkällare

Under bostadshuset finns en välhållen jordkällare där man har möjlighet förvara rotsaker, sylt, saft mm. Jordkällaren nås via ingång från utsidan.

Lekstuga

Uppförd i trä med yttertak av papp.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Vid bostadshuset ligger den gamla ladugården uppförd i trä och murade väggar samt med innergolv av betong, trä och jord. I byggnaden finns ett isolerat utrymme för gårdens hydroforanläggning, utrymme som utgjort snickarverkstad, förvaringsutrymme samt utedass. Byggnadsarean uppgår till ca 82 m².

Loge

En liten bit öster om bostadshuset och på norra sidan om byvägen ligger en timmerbyggnad i två plan och med yttertak av plåt. Byggnaden erbjuder goda möjligheter för förvaring eller verksamhet genom de båda planens goda tillgänglighet. El finns indraget. Byggnadsarea ca 70 m². I anslutning till logen finns ett dass.

Härbre

Vackert solbränd timmerbyggnad i två plan på plintar med yttertak av pannplåt. Byggnadsarea ca 18 m².

Lada

Invid logen står en timmerlada med yttertak av lertegel. Byggnadsarea ca 34 m².

Skog och mark

Skogsmark

På norra sidan om vägen finns ett mindre område skogsmark, ca 50 x 50 m, med olikåldrig blandskog.

Åkermark

Åkermarken ligger väl samlad i ett stycke och i direkt anslutning till gården. Marken är muntligen upplåten till arrendator för växtsäsongen 2020.

Jakt

Fastigheten ingår ej i någon sammanslutning varför enskild jakt råder.

Fiske

Fisket i den närbelägna Storsjön administreras av Ljusdals Fiskevårdsområde. För vidare information se deras hemsida, http://www.ljusdalsfvo.se/

Rättsförhållande

Fastighet

Ljusdal Sandvik 2:6

Ägare

Aina Nilsson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 3,2 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2020
Åkermark 24 000 kr
Tomtmark 60 000 kr
Bostadsbyggnader 261 000 kr
Summa: 345 000 kr

Inteckningar

Antal 2 st
Totalt belopp 5 500 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras för fysisk person som ej varit bosatt i Ljusdals kommun det senaste året. Avgiften är f.n. 4 600 kr. Mäklaren hjälper till att ansöka om förvärvstillstånd. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
0651-688 53
070-221 76 04

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning