Såld

Brandalsund

Herrgårdslandskap till salu
Areal: 939 ha
Kommun: Södertälje
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Herrgårdslandskap till salu, del av havet tillkommer. Även juridisk person får köpa.

Brandalsunds gård representerar ett klassiskt herrgårdslandskap av ädlaste valör, i en välformad sammanhängande ägofigur. Vidsträckta, rationella åkerskiften ramas in av alléer och ett böljande skogslandskap vilka i öster har havet som gräns. Egendomen är belägen 8 km söder om Södertälje eller 36 km sydväst om Stockholm, vilket i det senare fallet motsvarar en bilresa på 30 min.

Den totala landarealen uppgår till 939 ha som i huvudsak fördelar sig över 537 ha skog med 99 100 m³sk samt 260 ha åker- och betesmark. Utöver detta tillkommer 258 hektar vatten. Fastighetens naturgivna förutsättningar avseende topografi, olika ägoslag, sjöar och en 7 km lång gräns mot havet innebär jaktmöjligheter utöver det vanliga. Brandalsund har en mycket lång och spännande historik och de historiska lämningar som finns här vittnar om att människor levt och verkat på platsen sedan långt före Kristi födelse. Egendomen har ett flertal bostadshus och ett väl samlat ekonomibyggnadsbestånd.

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier