Stora Bärby gård

Såld
Stora Bärby gård med 274 ha bördig åkermark, 82 ha produktiv skogsmark och 11 289 m3sk.
Areal: 379 ha
Kommun: Enköping
Objektstyp: Gård
Stora Bärby gård är en rationell och välarronderad egendom vackert belägen på en sluttning med utsikt över den egna åkermarken och Salnecke slott som skymtar i andra änden av slätten. Boplatsen Bärby har funnits omnämnd sedan 1200-talet och 1641 grundades ett säteri på Stora Bärby. Gården har historiskt haft en namnkunnig skara ägare och nuvarande familj har bott och verkat på gården sedan 1926.

Egendomen har ett utmärkt geografiskt läge med tre mils bilresa till Uppsala och sju mils bilresa till Stockholm. Dagens Stora Bärby gård omfattar totalt 379 ha varav cirka 274 ha bördig åkermark och 81,5 ha produktiv skogsmark med ett totalt virkesförråd om cirka 11 289 m3sk.

Gårdscentrum ligger centralt beläget inom egendomen och det karaktärsfulla Corps de Logiet från 1760 är gårdens huvudbyggnad. Ytterligare sju permanentbostäder, en hyreshusenhet med tre lägenheter samt två torpställen borgar för goda möjligheter att vidareutveckla en hyresverksamhet med lantligt boende.

Gårdens ekonomibyggnader är alla belägna vid gårdscentrum. Idag används delar av ekonomibyggnadsbeståndet i anslutning till arrendatorns spannmålsodling och disponeras av densamme.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Uppsala
Salagatan 18 A
753 30   Uppsala
Per Wijkander
Agronom
070-537 12 88

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning