Jacob Nord, ny medarbetare till Areal Göteborg

Jacob Nord, ny medarbetare till Areal Göteborg

Vem är du och vart kommer du ifrån?

Jag är uppvuxen i Partille som ligger strax utanför Göteborg och har nyligen kommit hem igen efter att under de tre senaste åren läst till Skogsmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Skinnskatteberg, en tätort i Västmanlands län. Parallellt med studierna vid Sveriges Lantbruksuniversitet har jag även läst några kurser vid Uppsala Universitet. Vid sidan av jobbet på Areal håller jag även på att slutföra mina studier till fastighetsmäklare.

På fritiden är jag gärna i skogen där jag sysselsätter mig med bland annat jakt, skogsvård, svampplockning och skogspromenader med familjens hund. Träning är också en stor del av min vardag där jag för tillfället måste lägga upp en träningsstrategi för att slå min tid från tidigare Vasalopp. I övrigt umgås jag gärna med vänner och familj.

Hur kommer det sig att du har valt att jobba på Areal?

Innan jag började med studierna till Skogsmästare läste jag ett skogligt basår utanför Värnamo i Småland. Under detta år fick jag prova på allt vad skog och skogsbruk innebar samtidigt som jag fick möjlighet till praktik på olika företag inom skogsbranschen. Ett av dessa företag var Areal, med Areal i Göteborg har jag sedan hållit kontakten och det har med tiden klarnat allt mer vad jag ville arbeta med efter studierna.

Med mitt brinnande intresse för skog- och jordbruk hoppas jag kunna hjälpa fler markägare att nå sina mål med sitt brukande. Den svenska skogen är mycket viktig ur flera perspektiv, inte minst genom skogens alla förnyelsebara råvaror och detta ser jag verkligen fram emot att vara en del av i mitt rådgivande arbete. Att arbeta med en blandning av skatterådgivning, fastighetsvärdering, ekonomi, juridik och förmedling av gårdar tror jag kommer bli både spännande och utmanande.

Vad tycker du är mest spännande med att jobba med lantbruk och skog?

Det mest spännande med jord- och skogsbruk är att ingen fastighet är den andra lik. Att jobba med naturen är något jag också värdesätter högt och att arbetet kombineras av att dels vara ute i naturen och att arbeta från kontor. Mitt stora intresse för lantbruk har växt sig starkare genom åren och har därför blivit en självklarhet att arbeta med. Något jag också värdesätter högt är friheten av att sköta sig själv i sitt arbete.

Jag tycker det skall bli otroligt kul att kunna bidra med den kunskap jag lärt mig under mina studieår samtidigt som jag vet att jag kommer lära mig något nytt varje dag av arbetslivet och genom arbetskollegor. Sveriges jord- och skogsbruk står inför stora utmaningar och jag ser fram emot att följa denna utmanande resa, tillsammans med både kunder och medarbetare.

Välkommen! Kontaktuppgifter finns här.

På gång hos Areal

Visa fler