Trevlig sommar önskar Areal

Trevlig sommar önskar Areal

Så har det blivit sommar, efter denna märkliga och oroliga ”Corona-vår”.

Vi i Areal har som vanligt kunnat genomföra många tusentals deklarationer för våra kunder. I år har det dock varit utifrån mycket mer av inskickat deklarationsunderlag utan besök samt sedan mejlande och pratstunder på telefon med er som kunder, men det har fungerat det också.

Marknaden för jord och skog är fortfarande oerhört stark. Inga tecken på prisnedgång kan märkas, vilket egentligen kan tyckas lite märkligt. Virkespriserna faller, världsekonomin är i kraftigt olag och oron är stor i vår omvärld.

Ändå har Areal sålt jord, skog och gårdar till helt oförändrade priser under första halvåret 2020. Affärerna har gått förhållandevis snabbt och smidigt också. Det är gott om köpare och bankerna synes inte heller tveka att låna ut pengar till seriösa personer, om det skulle behövas.

Istället är det nästan ”brist” på fastigheter att sälja, vilket säkert har att göra med att många säljare är lite till åren och kanske har befunnit sig i ”corona-karantän” här under våren och planerade gårdsförsäljningar av naturliga skäl därför ännu inte blivit av.

Marknaden för jord, skog och gårdar är som sagt mycket stark i hela Sverige! Detta kan vara värt att notera om du går i säljartankar.

Med detta vill vi på Areal hälsa er alla en riktigt trevlig sommar. Vi får väl hoppas att den inte blir alldeles för varm med tanke på barkborrar, risk för skogsbränder och torka mm. Regn emellanåt får vi verkligen också hoppas på!

Vänliga Hälsningar

Mats Bygge, VD Areal

På gång hos Areal

Visa fler