Välkommen Johan till Areal i Göteborg

Välkommen Johan till Areal i Göteborg

Vi välkomnar en ny medarbetare till Areals kontor i Göteborg. Johan Jonsson är jägmästare, ekonom och fastighetsmäklare som tidigare arbetat på LRF Konsult i Göteborg med skogsekonomisk rådgivning, värdering och fastighetsmäkleri. De senaste två åren har han arbetat på Södra med rådgivning kring generationsskiften och beskattning till föreningens medlemmar. Vi passade på att ställa några frågor för att få veta lite mer om Johan.

Vem är du och vart kommer du ifrån?

Född och uppvuxen på en liten gård i Hällingsjö mellan Göteborg och Borås. Efter jägmästarstudier i Umeå, Uppsala och sedan en lite längre period i Göteborg är jag nu tillbaka i byn. Här bor jag tillsammans med min sambo Stina och tre barn. Fritiden tillbringar jag helst i naturen med en röjsåg eller tillsammans med familjen på skidor eller  vandringskängor eller vid sommarstugan i Bohuslän.

Hur kommer det sig att du har valt att jobba på Areal?

Jag har haft kontakt med Areal i många år genom tidigare kollegor och har på det sättet fått en inblick i hur verksamheten fungerar. Utifrån upplever jag Areal som en proffsig och välkomnande organisation där varje medlem har möjlighet att det den brinner mest för och i den omfattning som passar bäst. Jag värdesätter min självständighet, vill själv driva mina affärer och bestämma över min tid. Samtidigt behöver jag kollegor att dela resan med. Kombinationen av eget arbete och gemenskap har jag nu funnit inom Areal.

Vad tycker du är mest spännande med att jobba med lantbruk och skog?

För mig finns en naturlig drivkraft mot skogen. Det är där jag känner mig hemma och ju mer jag lär mig desto mer upptäcker jag att det finns att lära. Mötet med andra som känner liknande är otroligt stimulerande och det finns en stor variation av markägare vilket gör det hela mer intressant. Skogsägare i Sverige är inte en homogen grupp men alla känner sitt mål och mening med brukandet av marken. Att som rådgivare möte denna variation gör arbetet spännande och tillfredsställande. Dessutom tror jag skogen kommer spela en allt större roll framåt för att nå uppsatta klimatmål. Vi har nog bara sett början på den resan och det kommer säkert vara spännande att vara med och se vart det tar vägen.

Välkommen! Kontaktuppgifter finns här.

 

På gång hos Areal

Visa fler