Helén Engström, Luleåkontoret

Helén är ekonom på Luleåkontoret

Vi växer och det känns kul att få välkomna ännu en ny kollega, denna gång i Norrbotten. Helén Engström är ekonom hos oss i Luleå, där hon även bor. Hon kommer in med en bakgrund från bank och finans, nu senast från Handelsbanken. Som banktjänsteman har hon bl.a. hjälpt kunder att finansiera sina köp av skogsfastigheter samt placerat kapital från skogslikvider. Vi passade på att prata lite med Helén för att lära känna henne bättre.

Hej Helén och välkommen till Areal! Vi är nyfikna, berätta gärna lite om dig själv. Vem är du och var kommer du ifrån?

– Tack, jag är uppvuxen i Norrbotten och bor tillsammans med min man och vår dotter i byn Rutvik utanför Luleå. Sonen har nyligen flyttat ut. När jag inte jobbar, umgås jag med familjen, helst vid vårt fritidshus. Sen så rider jag gärna westernridning och tränar tillsammans med familjens hund.

Hur kommer det sig att du har valt att jobba med just skog?

– Jag har alltid gillat djur och natur. Efter mina ekonomstudier arbetade jag på Länsförsäkringar Bank och hade rollen som lantbrukshandläggare. Efter det, tillsammans med att min man är fastighetsmäklare inom jord och skog, så har det fallit sig naturligt att fortsätta arbeta med ekonomiska frågor inom den här branschen.

Det låter som att du kommer att passa bra hos oss. Vad tycker du är mest spännande med att jobba i Areal?

– Det här blir en ny utmaning som rådgivare och det ser jag fram emot. Jag tycker om att hjälpa människor och ge råd och finna lösningar i deras olika skeden i livet – med allas olika villkor och mer eller mindre komplexa situationer. Som skogsägare ställs man inför olika utmaningar beroende på var på skogsstigen man befinner sig.

Kul att höra att du trivs i den nya rollen. Hur har det varit att komma som ny till Areal, känner du dig som en i gänget ännu?

– Det har varit mycket trevligt! Jag har blivit väl omhändertagen av de inblandade i Areal och jag har hittat min plats.

Med detta vill vi hälsa Helén varmt välkommen till Areal. Det känns bra att hon numera är en del av vårt team av kunniga medarbetare i Norrbotten. Vill du prata med Helén? Då når du henne på telefon 070-293 11 45 och via e-post, [email protected]

Fler nyheter

Visa fler