Budgivning pågår!

Hulta Gård

Välskött hästgård
Areal: 9 ha
Kommun: Askersund
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 000 000 SEK
Anbudsdag: 17/9 2024
Komplett hästgård med trivsamt boende belägen mellan Motala och Askersund.

Mellan Motala och Askersund, cirka fyra kilometer nordost om Medevi, är Hulta Gård belägen. En synnerligen välskött och komplett hästgård med ett trivsamt boende cirka två kilometer från Vätterns norra skärgård. Gårdens totala areal uppgår till cirka 9,5 hektar. Nuvarande ägare har gjort stora investeringar och har under sin tid uppfört såväl ett rationellt stall som ridbana.

Välkomna på visning!

Kontakta Areal

Jacob Rappe Nilsson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Hulta Gård

Jacob Rappe Nilsson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
073-822 00 16

Bilder

Visa alla 30 bilder
Visa alla 30 bilder

Foto: Johan Rönnholmen, Husfoto och Jacob Rappe Nilsson, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Byggnad uppförd i två plan med timmerstomme år 1887 med fasad av stående träpanel. Fönster av tvåglas samt tak av plåt. Boytan uppskattas till cirka 160 kvm. Huset genomgick en omfattande renovering under mitten på 1990-talet där nytt tak lades, nytt kök, nya badrum, nytt vattenburet system, tillbyggnad av glasveranda med mera. År 2019 installerades en ny bergvärmepump från Thermia, denna är kopplad till en ackumulatortank på 500 liter.

Planlösningen på nedre plan är huvudentré via glasveranda, därefter en hall där trappa till övervåning finns samt ett av badrummen med WC och dusch. Till höger ligger köket som har sedvanlig köksutrustning samt en fungerande vedspis. Rakt fram från hallen ligger tvättstuga samt pannrum som går att nå från separat entré från husets norra gavel. Till vänster från hallen finns ett stort vardagsrum med plats för både matbord och soffa/TV, i vardagsrummet har också nuvarande ägare installerat en braskamin.

På övre plan finns en stor hall med utgång mot balkong på framsidan. Mot södra gaveln ligger två sovrum och mot norra gaveln ett välutrustat badrum med bastu samt ett sovrum som av nuvarande ägare nyttjats som kontor.

Huset har enskilt avlopp i trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Enskilt vatten som tas från borrad källa. Runt huset finns en trevlig tomt med stora gräsytor och flertalet fruktträd.

Flygelbyggnad

Byggnad uppförd år 1993 på gjuten platta med trästomme och stående träpanel under tak av plåt. Byggnaden inrymmer ett gästrum, ett förråd samt en verkstad. I anslutning till flygelbyggnaden har nuvarande ägare också byggt ut en carport.

Driftskostnader

Kontakta ansvarig mäklare om du behöver hjälp att upprätta en boendekostnadskalkyl med mera.

Energideklaration

Energideklarationen är upprättad av Anticimex år 2024, denna finns tillgänglig under "Prospekt & Dokument."

Besiktning

Besiktning har utförts av Anticimex år 2024, fullständigt besiktningsprotokoll finns tillgängligt under "Prospekt & Dokument."

Ekonomibyggnader

Stall

År 2011 byggdes den tidigare maskinhallen/verkstaden om till stall och loge. I stallet finns fyra fullstora boxar, en ponnybox samt spolspilta, samtliga boxar är av modellen Myrby Smålandsfront. Tillbyggnad med två boxar om 3,5*3,5 meter samt en rejäl stallgång. Utöver detta finns två uteboxar samt en lösdriftsdel och gödselplatta. Genom en brandsäker dörr från stallet nås logen där det förvaras hö och halm, här finns också en seminspilta. Uppvärmd sadelkammare.

Carport

I anslutning till stallet uppfördes år 2015 en större carport på plintgrund med trästomme under tak av plåt. Här finns möjlighet till förvaring av maskiner/redskap under tak.

Ligghall

Byggnad i trä med tak av plåt. Ej gjutet golv, tjänar som förvaring.

Ridbana

År 2022 färdigställdes gårdens ridbana på fastighetens södra del. Ridbanan är mycket vackert belägen, den mäter 60*30 meter och omgärdas av ett rejält staket.

Övriga byggnader

På gården finns flertalet övriga byggnader såsom ett mindre växthus, ett förråd uppfört i trä med tak av eternit, en vedbod uppförd i trä med tak av plåt samt en mindre byggnad med gjutna väggar och överbyggnad av trä och plåt där vattenkälla och hydrofor finns.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Inägomarken på Hulta uppgår enligt taxeringsuppgifter till totalt 6 hektar och fördelar sig på 4 hektar åkermark och 2 hektar betesmark. Marken är inte upplåten utan är tillgänglig för en ny ägare på tillträdesdagen. Nuvarande ägare har sökt stöd för hela arealen.

Skogsmark

Mindre areal skog ca 0,3 hektar finns i den sydvästra delen av fastigheten. Huvudsakligen lövskog.

Nyckelbiotoper

På fastigheten finns inga nyckelbiotoper. Källa: SeSverige.

Jakt

Jakten på fastigheten är inte upplåten utan är tillgänglig för en köpare på tillträdesdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Askersund Hulta 1:36

Ägare

Bengt Signahl 1/2
Ewa Signahl 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 9,5 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Åkermark 240 000 kr
Skogsimpediment 4 000 kr
Tomtmark 295 000 kr
Betesmark 42 000 kr
Bostadsbyggnader 1 570 000 kr
Ekonomibyggnader 812 000 kr
Summa: 2 963 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Vadstena

Storgatan 34
592 30   Vadstena
Alla objekt från Vadstena

Ansvarig mäklare

Jacob Rappe Nilsson
Jacob Rappe Nilsson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
013-24 20 06
073-822 00 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier