Kärret

Kärret
Areal: 33 ha
Kommun: Töreboda
Objektstyp: Gård
Prisidé: 4 900 000 SEK
Anbudsdag: 9/10 2024
Gård om 33 ha alldeles norr om Töreboda.

Kärret är en beläget i Järneberg strax norr om Töreboda. Gårdscentrum erbjuder bostadsbyggnad med renoveringsbehov och flertalet ekonomibyggnader. Gården omfattar totalt 33 ha varav 21 ha bra åkermark, 10 ha skogsmark samt övrig mark.

Välkommen på visning

23Sep
Mån 17:00
Anmälan skall ske till ansvarig fastighetsmäklare.
Kontakta Areal

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Kärret

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder

Visa alla 35 bilder
Visa alla 35 bilder

Foto: Kristian Strandell

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad
Kärrets bostadshus är ursprungligen uppfört 1913 i 1,5 plan med timmerstomme på torpargrund. På taket ligger betongpannor och fönstren är av typen 2-glas. Boarean uppgår enligt taxeringsinformationen till 110 kvm och biarean även den till 110 kvm. Uppvärmningen sker med Diom vedpanna från 1980-talet med nyare elpatron och 2 st 500 liters ackumulatortankar. Vattnet är eget från borrad brunn och eget äldre avlopp som ej uppfyller dagens krav.
Rumsfördelningen på nedre plan är enligt följande. Ingång via köksentré till kök med snickerier från 1950-talet, allrum, hall med äldre toalett och uppgång till övre plan,
sovrum med kakelugn samt rymligt vardagsrum med kakelugn. Övre plan har en stor oinredd hall och ett sovrum med kakelugn samt två snedgarderober. Alla kakelugnar i bostaden har ej eldats i på senare tid och kräver provtryckning och eventuellt åtgärder innan de tas i bruk. Kakelugnen i vardagsrummet saknar anslutning till murstocken.
Tillbyggt till bostaden finns kombinerat pannrum/tvättstuga och garage med murad stomme , gjuten platta och plåt på taket.

Gästhus
Invid bostaden finns ytterligare ett boningshus som är i dåligt skick. Huset har trästomme, torpargrund, 2.glasfönster och betongpannor på taket. Invändigt finns 2 rum och kök på nedre plan samt 2 rum på övre plan.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Ladugård
Äldre ladugård med timrad djurdel, vidbyggt mjölkrum samt rymlig logdel med förvaringsutrymmen på betongplatta, plankgolv eller grusat golv. Ladugården har trästomme och plåttak. En gödselplatta finns bakom ladugården, i anslutning till djurdelen.

Vagnslider/magasin
Byggnad uppförd i två etapper med trästomme och plåttak. Vagnslider med gjuten platta och planlager för spannmål på övre plan. Tillbyggt del med öppen långsida med plats för maskinförvaring på grusat golv.

Vedbod
Vedbod med trästomme och jordgolv.

Hundhus
Hundhus med rastgård.

Magasin
Magasinsbyggnad med förvarignsutrymmen. Timmerstomme ståendes på plintar med lertegel på taket.

Garage
Två mindre garagebyggnader i dåligt skick.

Byggnad 2

Skog och mark

Åkermark

Kärret omfattar ca 21,3 ha stödberättigad åkermark enligt Jordbruksverkets blockareal. Åkermarken består av lerjordar med bra produktionsförmåga, av varierande skiftesstorlek, delvis belägen intill skogskant. Marken som troligen har dikats på 1950-talet ligger i anslutning till gårdscentrum, på båda sidor om väg 200. Marken är för närvarande muntligt utarrenderad till och med 2025-01-01 och avlämnas höstplöjd eller i vall.

Skogsmark

Till Kärret hör 10,4 ha skogsmark där ungefär 1/3-del av virkesförrådet utgör skog i föryngringsavverkningsbar ålder och resterande är gallringsskog och röjningsskog. Virkesförrådet uppgår till ca 1050 m3sk enligt skogsbruksplan upprättad mars 2024 där tillväxt beaktats och inga uttag har gjorts sedan planens upprättande. Detta ger ett genomsnittligt virkesförråd om 100 m3sk/ha. Boniteten är mycket bra och bedömd till 9,8 m3sk per ha. Trädslagsfördelningen är uppskattad till 36 % tall, 33 % gran, 31 % björk och 2 % asp.

Rättsförhållande

Fastighet

Töreboda Järneberg 2:1, 2:2, Levsäng 3:2

Areal

Areal enligt skogsbruksplan:
Åkermark 22,3 ha
Skogsmark 10,4 ha
Tomtmark 0,7 ha
Summa: 33,4 ha

Taxeringsvärde

För information se prospekt.

Inteckningar

Antal 4 st
Totalt belopp 60 000 kr

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Skövde

Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Alla objekt från Skövde

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier