Landögssjön

Virkesrik skog vid Landögssjön
Areal: 164 ha
Kommun: Krokom
Objektstyp: Skog
Prisidé: 6 500 000 SEK
Anbudsdag: 18/11 2024
Virkesrik skog med stuga, jakt och fiske!

Fin och välarronderad skogsfastighet vid Nybodarna, strax söder om Rönnöfors. Fastigheten som har en total areal om 164 ha utgörs av övervägande andel gallrings och avverkningsmogen skog i huggningsklasserna G1 och S2. På skiftet finns en trevlig stuga precis intill Landögssjön som ger möjlighet till övernattning vid både jakt, fiske och övriga aktiviteter som naturen inbjuder till. Fastigheten består av ett sammanhängande skifte som sträcker sig från Landögssjön i norr över Nybodarna och till Nästsjön i söder. Fastigheten utgörs av 121,6 ha produktiv skogsmark och har ett virkesförråd om 17 281 m³sk varav 7 684 m³sk är G1 skog och 8 731 m³sk är S2 skog. Bra ordnat med väg som underlättar skogsbruket. Ingår idag i Nästsjöns viltvårdsområde som förfogar över an areal om 3 989 ha.

Fastigheten erbjuder:
– Stor andel växande gallringskog kombinerat med betydande andel äldre avverkningsmogen skog, ger en ny ägare valmöjligheter i sitt brukande.
– Fina jaktmöjligheter i viltvårdsområdet som förfogar över 3 989 ha, samt fiske i anrika Landögssjön, med stugan som möjliggör både för övernattning och vilopaus.

Kontakta Areal

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Landögssjön

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
0702906058

Video

Bilder

Visa alla 13 bilder
Visa alla 13 bilder

Foto: Jens Larsson, jenslarsson.se

Fastighetsuppgifter

Skog och mark

Skogsmark

Väl arronderad fastighet i ett sammanhängande skifte som gränsar mot Landögssjön i norr och mot Nästsjön i syd. Fastigheten utgörs i huvudsak av växande gallringsskog och betydande andel äldre avverkningsmogen skog. På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i september 2024 av Folke Lindblom, PF-planer. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 121,6 ha och har ett virkesförråd om 17 281 m³sk varav 7 684 m³sk är G1 skog och 8 731 m³sk är S2 skog. Fastighetens medelbonitet är 3,9 m³sk per ha och tillväxten är beräknad till 561 m³sk per år. Genomsnittligt virkesförråd är 142 m³sk per hektar. Trädslagsfördelning med gran (70 %), löv (16 %) och tall (14 %). Åldersklassfördelningen visar främst på växande gallringsskog och äldre skog i avverkningsmogen ålder.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen finns inga lagstadgade skogsvårdsåtgärder. Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Nyckelbiotoper, forn- och kulturlämningar

Det finns idag inga områden med höga naturvärden, nyckelbiotoper, fornlämningar eller dylikt registrerade. (Källa: SeSverige)

Detta är ingen garanti att det inte finns ej upptäckta fynd, varför en köpare till fastigheten ombedes att själv göra nödvändiga efterforskningar för att säkerställa sig om ev naturvärden på fastigheten.

Jakt

Fastigheten ingår i Nästsjöns viltvårdsområde. Viltvårdsområdet omfattar en areal om ca 3 989 ha. Småviltsjakten bedrivs på hela arealen och älgjakten sker i organiserad form inom jaktlag. Ägare till fastigheten har rätt till del i viltvårdsområdet enligt gällande stadgar.

Köparen övertar till fastigheten all tillhörande jakträtt per 2025-07-01 om inget annat avtalats per kontraktsdagen.

Fiske

Fastigheten har enligt säljarens uppgifter tillhörande fiskerätt i fiskevårdsområde som utgörs av bla Landösjön som har erkänt bra fiske på storröding.

Fiskerätten medger gratis fiskekort samt rätt till visst nätfiske. För mer info se https://www.landosjon.se/

Stuga

Trevlig stuga i mycket fint läge precis intill stranden mot Landögsjön. Stugan är uppförd på murade plintar, regelstomme med stående träpanel och tak av plåt.
Fönster av typ kopplade tvåglas. Planlösningen är öppen med en enklare köksdel, två våningssängar samt matplats. Stugan är inredd med plastmatta på golv och tapet på väggar. Altan om ca 2 x 7,5 meter. Uppvärmning via murad öppenspis. Mått enligt enklare uppmätning om ca 7,5 x 7,5 meter.

Rättsförhållande

Fastighet

Krokom Tångeråsen 1:34

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 166,4 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 121,6 ha
Myr/kärr/mosse 41,4 ha
Väg och kraftledning 0,8 ha
Övrigmark 0,1 ha
Summa: 163,9 ha

Taxeringsvärde

Typkod 113 (Lantbruksenhet bostadsbyggnadsvärde under 50 000 kr), taxeringsvärde år 2023
Skogsmark 4 149 000 kr
Skogsimpediment 68 000 kr
Summa: 4 217 000 kr

Inteckningar

Fastigheten överlåtes fri från belåning.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Krokom kommuns glesbygdsområde. Förvärvstillstånd krävs alltid av juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 4 600 kr och för juridisk person 7 100 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Ägoslag

Mäklare

Areal | Östersund

Ringvägen 2
831 57   Östersund
Alla objekt från Östersund

Ansvarig mäklare

Thomas Persson
Thomas Persson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
0702906058

Fastighetsmäklare

Sofia Palmkvist
Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier