Dalkarlsbergs herrgård

Såld
Dalkarlsbergs herrgård med anor från 1800-talet. Nyrenoverad herrgårdsbyggnad bestående av 14 rum och kök, omgiven av ca 5 ha mark. Prunkande trädgård runt herrgården med fina gräsytor, rabatter samt parkliknande lövskog. Gården inhyser även pool, ateljé och snickarbod samt ett nyrenoverat torp.
Areal: 5 ha
Kommun: Nora
Objektstyp: Gård
Välkommen till Dalkarlsbergs herrgård. Här finner ni en välbevarad herrgård med anor från 1800-talet. Nuvarande ägare har i stort sett renoverat hela byggnaden bestående av 14 rum och kök. Boyta enligt fastighetstaxeringen är hela 365 kvm samt biyta 30 kvm.

I utkanten av den lilla bergsmansbyn Dalkarlsberg ligger Herrgården inbäddad med ca 5 ha mark. Här finns möjligheter för djurhållning, exempelvis hästhållning eller annat aktivt naturliv.

Trädgården runt herrgården erbjuder fina gräsytor och rabatter. Densamma inhyser även en härlig pool på 10 x 4 m, med ett enskilt och lugnt läge i sluttningen nedanför herrgården.

Jordbruksfastigheten är även bebyggd med ett mindre annex. Densamma inrymmer snickarbod, verkstad, förråd samt en liten drejstuga med tillhörande brännugn.

Den mindre fastigheten är bebyggd med ett nyrenoverat torp som är iordningsställt som gästhus om 3 rum och kök. Torpet kan med enkla medel förvandlas till ett åretruntboende.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Örebro
Stubbengatan 2
703 44   Örebro
Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning