Såld

Dalkarlsbergs herrgård

Vacker herrgård i hjärtat av Bergslagen
Areal: 5 ha
Kommun: Nora
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Dalkarlsbergs herrgård med anor från 1800-talet. Nyrenoverad herrgårdsbyggnad bestående av 14 rum och kök, omgiven av ca 5 ha mark. Prunkande trädgård runt herrgården med fina gräsytor, rabatter samt parkliknande lövskog. Gården inhyser även pool, ateljé och snickarbod samt ett nyrenoverat torp.

Välkommen till Dalkarlsbergs herrgård. Här finner ni en välbevarad herrgård med anor från 1800-talet. Nuvarande ägare har i stort sett renoverat hela byggnaden bestående av 14 rum och kök. Boyta enligt fastighetstaxeringen är hela 365 kvm samt biyta 30 kvm.

I utkanten av den lilla bergsmansbyn Dalkarlsberg ligger Herrgården inbäddad med ca 5 ha mark. Här finns möjligheter för djurhållning, exempelvis hästhållning eller annat aktivt naturliv.

Trädgården runt herrgården erbjuder fina gräsytor och rabatter. Densamma inhyser även en härlig pool på 10 x 4 m, med ett enskilt och lugnt läge i sluttningen nedanför herrgården.

Jordbruksfastigheten är även bebyggd med ett mindre annex. Densamma inrymmer snickarbod, verkstad, förråd samt en liten drejstuga med tillhörande brännugn.

Den mindre fastigheten är bebyggd med ett nyrenoverat torp som är iordningsställt som gästhus om 3 rum och kök. Torpet kan med enkla medel förvandlas till ett åretruntboende.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Örebro

Stubbengatan 2
703 44   Örebro
Alla objekt från Örebro

Ansvarig mäklare

Mats Fröjdenstam
Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Fastighetsmäklare

Håkan Schörling
Håkan Schörling
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-242 85 01

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier