Såld

Granshult Västergård

Genuin, vacker Smålandsgård
Areal: 43 ha
Kommun: Vetlanda
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Granshult. Två boenden, 31 ha skog, del mot sjö. Säljes hel eller i delar. Jakt och fiske.

Möjlig att förvärva hel eller i delar. Som en oas ligger byn Granshult, bebodd redan under stenåldern, Före Laga skiftet 1857 låg alla hus tätt tillsamman i mitten av byn. Det gamla huset på Granshult 2:3 är förmodligen flyttat vid skiftet. Vid renovering såg man att stockarna var märkta ordentligt. Huset kan i sin ursprungliga form vara från 1700-talet. Granshult ståtar med en höjd av 319 meter över havet och är en vacker by med husen placerade på kullarna.

Granshult har under de senaste 10 åren gått från att vara en inslumrande by med en hel del tomma hus, till att bli en aktiv by med inflyttning och här bor nu flera barnfamiljer och yngre familjer.

Granshult 2:3, Västergård, omfattar totalt ca 43 ha varav huvuddelen utgör skogsmark. Byggnationen är naturskönt belägen omgiven av öppna åkrar och vackra betesmarker. Med två bostadsbyggnader ger gården möjligheter till olika former av verksamhet, generationsboende etc. Övriga byggnader utgörs av garage/vedbod med ombyggnadsmöjligheter, äldre timrad f.d. ladugård samt ytterligare någon komplementbyggnad.

Fastigheten är fördelad på tre skiften med hemskifte inkluderade byggnader samt åker och betesmark, skogsskifte i anslutning till vägen mot Hörjesås samt skogsskifte anslutande till Kolvesjö. Vid sjökanten finns resterna av en gammal bod, en spång leder ut i vattnet och ute i sjön kan man ligga och sola på badflotten.

Skogen om ca 31 ha är mest inriktad på produktion av gran och tall men efter stormarna Gudrun och Per gavs det oanade möjligheter att göra skogen vackrare, intressantare och mer spännande. Så den är planerad efter att vara rolig att jobba med, att vara i och så småningom bli ett smycke i granskogen.

Jordbruksmarken omfattar ca 10,5 ha och brukas både för slåtter samt bete. Jakträtt och fiskerätt följer fastigheten.

Avstånd till Vetlanda ca 30 km, Åseda ca 22,5 km och Växjö ca 48 km.

För visning kontakta ansvarig mäklare Henrik Gunnarsson på telefon 070-558 56 42.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Vetlanda

Storgatan 12
574 32   Vetlanda
Alla objekt från Vetlanda

Ansvarig mäklare

Henrik Gunnarsson
Henrik Gunnarsson
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
0383-561 50
070-558 56 42

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier