Holma

Gårdsidyll
Areal: 5 ha
Kommun: Kungsbacka
Objektstyp: Gård
Prisidé: 4 750 000 SEK
Anbudsdag: 19/6 2024
Trivsam gård vid vägs ände med två boningshus, flertalet bodar och uthus samt skogsmark.

Genom Areal i Göteborg ges möjligheten att förvärva denna trivsamma mindre gård som är belägen i vägs ände. Shangri-La som gården är benämnd ligger i Kungsbacka mellan Fjärås och Horred. På fastigheten finns två boningshus, flertalet bodar och uthus, skogsmark samt öppen skogsmark med mer hagmarkskaraktär som skulle kunna lämpa sig för beteshagar.

Boka plats på visning

26Maj
Sön 11:00 - 12:00
Anmälan krävs. Välkommen på visning!
28Maj
Tis 18:00 - 19:00
Anmälan krävs. Välkommen på visning!
Kontakta Areal

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Holma

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Bilder

Visa alla 21 bilder
Visa alla 21 bilder

Foto: Jacob Nord, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Röda villan

Med vacker utsikt ut över de öppna hagarna ligger denna trevliga röda stuga som i grunden är ett soldattorp från början av 1800-talet.Den är uppförd i 1 1/2 plan och vilar på en torpargrund. Huset är uppfört i trä och har ett täckande plåttak. Innanför ytterdörren finns en stor möblerbar hall och från hallen nås ett badrum samt ett sovrum. Nästa del utgörs av ett stort ljust vardagsrum med braskamin som garanterat kommer skapa en mysig känsla under kyliga vinterkvällar, stort kök som är uppdelad i två rum med ekgolv och en elegant köksspis samt fönster mot de öppna betesmarkerna och trädgården som gör att man kan njuta av utsikten medan middagen tillagas. Från köket nås sedan spa-rummet i klinker och kakel med en braskamin och stort bubbelbadkar som är nedsänkt i golvet. Här kan återhämtning och avkoppling kombineras efter en lång arbetsdag. Från sparummet finns ett ytterligare badrum samt ett sovrum.

På övervåningen finns flera inredda sovrum och sovalkov med delvis begränsad takhöjd.

Vita villan

Den vita villan är uppförd i 1 1/2 plan och vilar på en gjuten platta. Bostadshuset har en fasad av både puts och trä samt ett täckande tegelmönstrat plåttak. Huset uppfördes 1996 och har en taxerad boyta om 80 kvm och biyta om 20 kvm enligt taxeringsuppgifter. På entréplan möts man innanför ytterdörren av en öppen planlösning med ett stort ljust rum med klinkergolv och gott om plats. I anslutning till detta stora rum ligger husets kök. På entréplan finns det även badrum och utanför badrummet finns trappan till andra våning. Till den andra våningen finns också en separat ingång med trappa från baksidan. Andra plan utgörs av två större ljusa rum samt en sidovind med toa och tvättställ.

Vatten och avlopp är enskilt och gemensamt med övriga hus där vatten fås från en djupborrad brunn. Avloppet utgörs av två stycken tre-kammarbrunnar med en tillhörande pumpbrunn som pumpar vidare till efterföljande infiltrationsbädd. Värmesystemet är vattenburet via golvvärme med el-patron på entréplan. På andra plan sker uppvärmning med elradiatorer.

Energideklaration

Säljaren avser inte att upprätta energideklaration.

Ekonomibyggnader

Bodarna

Mellan de två bostadshusen ligger två inredda bodar som är ditflyttade. Byggnaderna är uppförd i trä med plåttak. Den ena boden har varit bebodd och inrymmer ett litet kök samt storstugan. Bodarna har loft som nås från utsidan.

Vid infarten till gården ligger den lilla stugan som varit bebodd under länge tid. I stugan finns litet kök/pentry, badrum och storstugan. Bredvid stugan finns ett mindre garage för cykel/elsparkcykel.

Förråd/uthus

På gården finns också friggebod, förrådsbyggnader, carport under plåttak, vedbod, hönshus och växthus som ger både plats och utrymme för det mesta.

Övrigt

Parkslide finns på tomten.

Skog och mark

Skogsmark

Över gårdens skogsmark finns upprättat en skogsinventering av Carl Lundsgård EF från mars 2024. Enligt skogsinventeringen finns ca 4 ha produktiv skogsmark med ett bedömt totalt virkesförråd om ca 750 m³sk. Föreslagen avverkning uppgår under planperioden till ca 550 m³sk varav ca 450 m³sk genom föryngringsavverkning. Skogsmarken bjuder på allt från högproducerande granskog till äldre grov tall- och granskog men även öppen lövskog med hagmarkskaraktär.

För den som vill ha betande djur på gården skulle ett alternativ vara att glesa ut i lövskogen närmast gårdscentrum. Skogen är perfekt även för den som vill vara
självverksam, hugga egen ved för husbehov eller för den delen sälja och avverka skog.

Jakt

Jakträtten har tidigare varit muntligt upplåten till Idala Jaktklubb men är fri att disponera för ny köpare.

Rättsförhållande

Fastighet

Kungsbacka Holma 1:1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 4,6 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 4,1 ha
Övrigmark 0,7 ha
Summa: 4,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Skogsmark 494 000 kr
Tomtmark 1 421 000 kr
Bostadsbyggnader 2 482 000 kr
Ekonomibyggnader 51 000 kr
Summa: 4 448 000 kr

Inteckningar

Det finns 6 st penninginteckningar uttagna i fastigheten om totalt 419 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Göteborg

Torpavallsgatan 11
416 73   Göteborg
Alla objekt från Göteborg

Ansvarig mäklare

Mikael Axelsson
Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Fastighetsmäklare

Jacob Nord
Jacob Nord
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-652 22 25

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier