Kommande

Lilla Räfbo

Boende i Dala-Husby
Areal: 0,5 ha
Kommun: Hedemora
Objektstyp: Gård
Prisidé: 2 250 000 SEK
Lantligt boende i populära omgivningar med hög standard.

Välkommen till ett lantligt boende i populära omgivningar med hög standard. Bostaden har under de senaste åren genomgått omfattande och påkostade renoveringar med bland annat ett nytt kök med en isolerad altan och nya ytskikt i större delen av huset. Materialvalen är genomgående av hög standard och noga utvalda med omsorg.

Fastigheten är belägen i Svinö med närhet till bra kommunikationer genom bussförbindelser till Smedby och Hedemora. Förskola samt skola med årskurs 1-6 finns i Smedby där även den lokala livsmedelsbutiken finns.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för frågor och bokning av visning.

Kontakta Areal

Fredrik Skovshoved

Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare

Lilla Räfbo

Fredrik Skovshoved

Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-995 75 35

Bilder

Visa alla 34 bilder
Visa alla 34 bilder

Foto: Patrik Persson

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

I lilla Räfbo finns en fin och påkostad bostadsbyggnad uppförd i 1 ½ plan. Byggd med en stomme i timmer, klädd med rödmålad liggande träpanel, tak beklätt med plåt samt en gjuten grund.

Planlösning entrévåning
Entrévåningen består av en farstu med ingång till ett separat badrum till höger som innehåller en toalett samt duschhörna. Vidare på våningen finns en hall med smart förvaring under trappan som leder upp till övervåningen. Hallen leder in till ett samlingsrum med täljstenskamin. Innanför samlingsrummet återfinns bostadens matsal med en plats för et större matbord och sittgrupper samt en effektiv pelletskamin. Bostadens kök har genomgått en omfattande renovering under 2021/2022 med påkostade vitvaror och materialval. Ballingslöv kök har stått för inredningen och luckor medans bland annat Smeg och Electrolux stått för vitvarorna.

Från köket nås en större iordningställd altan med isolerat tak och golv med utgång till ett mindre öppet trädäck.

Planlösning övervåning:
Från hallen på entrévåningen leder en trappa upp till övervåningen där du möts av en hall med kontorsdel. Fortsätter du hallen rakt fram når du det stora sovrummet där det finns gott om förvaring genom garderobsväggar och luftig känsla med en dörr ut till där den tilltänkta balkongen på taket var tänkt att vara. På våningen finns även ett mindre sovrum

Uppvärmning genom direktverkande el med golvvärme i kök och elradiatorer i övriga huset. För den som vill sänka elkostnaderna finns energieffektiva möjligheter genom att elda i täljstenskaminen, pelletskaminen och den stora vedspisen i köket.

Fiber finns indraget.

Enskilt vatten. Bysamfällt. Servitut finns för vatten och ledningar.
Enskilt avlopp. Trekammarbrunn med infiltration.

Taxerad boyta: 120 m².

Bostadsbyggnad ”Petters”

En mindre bostadsbyggnad med tillhörande uthus och vedbod belägen strax öster om ekonomibyggnaden men avskärmad med växtlighet. Idealiskt som gästhus i framtiden efter färdigställd renovering, eller som uthyrningsbostad för att förbättra den egna ekonomin.

Byggnaden är uppförd i en stomme av timmer klädd med rödmålad stående lockpanel, tak av plåt och torpargrund. Nya fönster på nedervåningen. En utbyggnad är påbörjad på baksidan av huset. På framsidan finns en altan med tak i soligt läge.

Det första du möts av när du kliver in i huset är en hall med separat badrum där vatten är framdraget men inte inkopplat. Från hallen leds du in till ett charmigt kök och matrum med en vedspis, spiskåpa och spår av en gammal bakugn. Längst in på våningen finns ett sovrum.

Bostaden värms upp genom förslagsvis eldning i vedspis men kan även värmas upp med direktverkande el genom elradiatorer på nedervåningen. Till bostaden finns vatten draget men inte inkopplat. Byggnaden saknar godkänt avlopp.

Övervåningen är oinredd och nås genom hallen där det tidigare suttit en trapp.

”Petters” är en egen fastighet med fastighetsbeteckning Hedemora Svinö 12:6.

Tvättstuga

Alldeles intill huvudbostaden finns en separat byggnad som idag används som groventré, tvättstuga och förvaring. Byggd i samma stil som bostadsbyggnaden med en rödmålad liggande fasad i trä, plåtbeklätt tak, blyinfattade fönster samt plintgrund.

Matkällare

På den norra delen av tomten i skogskant finns en fin matkällare med rödmålad liggande träpanel och plåttak.

Energideklaration

Giltig energideklaration saknas.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnad

På fastigheten återfinns en större ekonomibyggnad uppförd i rödmålat timmer och lösvirke. Taket är beklätt med tegel samt plåt på den tillbyggda vedboden på den östra gaveln. Grunden är gjuten i det före detta svinstallet som idag används som förråd.

På den västra gaveln finns ett förråd i två våningar där det tidigare funnits höns på nedervåningen. Vidare finns det ytterliggare ett förråd, en större logdel, uppmurad del som idag används som förråd, mindre ombonat förrådsdel för förvaring samt en gammal vedbod på den västra gaveln.

Lekstuga

På fastigheten finns en mindre lekstuga ej ingår i köpet och som nuvarande säljare kommer att flytta till sin nya bostad innan tillträdet.

Driftskostnader

Vatten - Ca 500 kr/år
Avlopp – 1 tömning per år - 1400 kr/år
Elförbrukning i kwh/år – 17800 kWh/år
Försäkring – 6040 kr/år
Sotning - 631 kr/år
Sophämtning - 3238 kr/år

Ovan uppgifter baseras på säljarnas faktiska kostnader de senaste 12 månaderna.

Skog och mark

Rättsförhållande

Fastighet

Hedemora Svinö 12:8 och Svinö 12:6

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde (2021) för Svinö 12:8: bebyggd småhusenheten med typkod 220. Taxeringsvärde (2021) för Svinö 12:6: Småhusenhet, tomtmark med byggnad Byggnadsvärde mindre än 50 000 kr. För mer information se prospekt.

Inteckningar

I fastigheten Svinö 12:8 finns 3 penninginteckningar om 1 053 000 kr. I fastigheten Svinö 12:6 finns 3 penninginteckningar om 75 500 kr. Fastigheten säljs fri från lån.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Hedemora

Åsgatan 62
776 31   Hedemora
Alla objekt från Hedemora

Ansvarig mäklare

Fredrik Skovshoved
Fredrik Skovshoved
Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-995 75 35

Fastighetsmäklare

Fredrik Luhr
Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-650 40 83

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Lilla Räfbo & vill bli kontaktad

Mäklaren för Lilla Räfbo kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier