Ängagården

Havsnära läge
Areal: 15 ha
Kommun: Vellinge
Objektstyp: Gård
Prisidé: 12 000 000 SEK
Anbudsdag: 24/6 2024
Trevlig u-formad gård med utsikt över hav och öppna landskap

Ängagården har ett fantastiskt läge med en samlad ägofigur och en total areal om ca 15 ha fördelat på ca 11,5 ha åkermark, ca 1 ha betesmark och resterande del tomt/övrig mark.

Gårdssamlingen på fastigheten är i sig en riktig pärla med utsikt över hav och öppna landskap där bostadshuset och ekonomibyggnaderna bildar en karaktärsfull u-formad gård med trevlig innergård omgiven av ett stort härligt trädgårds- och parkområde.

Fastigheten är attraktivt belägen strax väster om Vellinge samhälle.

​Tillträde till fastigheten under hösten 2024.

Kontakta Areal

Karl-Johan Hansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Ängagården

Karl-Johan Hansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bilder

Visa alla 41 bilder
Visa alla 41 bilder

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshus

Gårdens byggnader ligger i en u-formation varav den norra respektive västra längan är inredd till bostad. Bostadshuset är uppförd i 1,5 plan med en total boarea om 323 kvadratmeter enligt taxeringsuppgifter. Byggnaderna är uppförda i stomme av lersten under tak klätt med eternit. Nuvarande ägare genomförde en större renovering av bostadhuset under 90-talet.

Bottenvåning
Den norra längan består av en huvudentré från vilken man till öster når en sal med öppen spis samt ett kontor med kamin, trappa till ovanvåningens vindsdel samt utgång till innergården. Väster om huvudentrén når man matsalen och sällskapsrum med kamin. Härifrån kommer ett genomgångsrum, gäst wc, kök med matplats och skafferi. Vidare finns vardagsentré med ingång från innergården, trappa till ovanvåningen, tvättstuga och utgång mot trädgård i väster, sovrum, badrum och ett syrum. Från syrummet når man vidare gårdens ekonomibyggnader och utgång till poolområde.

Ovanvåning
Ovanvåningen innehåller tre sovrum, allrum och badrum. Detta är inrett i den västra längan på gården. Resterande del är oinredd vind.

Uppvärmning av bostaden sker genom ett vattenburet system (golvvärmeslingor och radiatorer) via en luft/vatten värmepump. Eget vatten från en djupborrad (järn och kalkfilter finns) och avlopp till ett minireningsverk .

För information om driftskostnaderna på fastigheten kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Gårdens södra länga verkar som ekonomibyggnad och består av verkstad, pannrum, garage, traktorgarage och en del där nuvarande ägare tidigare haft hundar och höns. Byggnaden är uppförd i stomme av lersten och lecablock under tak klätt av eternit och plåt.

Mark

Åkermark

Fastigheten består av en total areal om ca 15 ha varav ca 11,5 ha prima åkermark. Åkermarken ligger inom jordklass 9-10 enligt den fysiska riksplaneringen. Dräneringen på fastighetens åkermark är tillfredställande. En mindre damm finns samt en bäck vilken går igenom markerna i öst-västlig riktning i fastighetens södra del.

Ca 1 ha stort friliggande markområde bestående av strandängar och vatten ligger väster om gården utmed havet. Området ligger inom naturreservat.

Ett mindre markområde om ca 2000 kvm finns beläget strax sydost om gårdssamlingen. Ingen information om ägare till detta område kan hittas. Kontakta ansvarig mäklare för vidare information.

Arrende

Åkermarken är utarrenderad på ettårsavtal. Arrendet är ej uppsagt och förlängs med ett år i taget. Åkermarken skall överlämnas med halva arealen insådd med höstgröda. Jakten ingår i arrendet.

Ett mindre markområde med därpå belägna byggnader på fastigheten är upplåten till Vellinge pistolklubbs skytteförening.

För mer information avseende dessa avtal vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Rättsförhållande

Fastighet

Vellinge Vellinge 4:21

Ägare

Lillemor Eklund 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 15,0 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Åkermark 3 715 000 kr
Betesmark 103 000 kr
Tomtmark 1 625 000 kr
Bostadsbyggnader 4 425 000 kr
Ekonomibyggnader 250 000 kr
Summa: 10 118 000 kr

Inteckningar

Antal 13 st
Totalt belopp 925 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt

Försäljningssätt

För mer information se prospekt

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Malmö

Stortorget 15
235 31   Vellinge
Alla objekt från Malmö

Ansvarig mäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier