Såld

Arnöbergs säteri

Arnöbergs säteri, anno 1703
Areal: 41 ha
Kommun: Enköping
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Omfluten av Mälaren och 635 ha jaktmarker runt knuten.

Arnö är en mycket idyllisk och naturskön ö i Mälaren, belägen mellan Enköping och Strängnäs, med en total areal om cirka 1 100 ha. Omgiven av detta vackra kulturlandskap i historiska miljöer ligger Arnöbergs säteri, magnifikt placerat på en höjd i västerläge, på den nordvästra delen av ön. Tack vare Arnöleden och Trafikverkets linfärja, är det lätt att bilburen ta sig till och från ön, vilket innebär att avståndet till Stockholm motsvarar en restid på ungefär en timme.

Gårdens marker omfattar totalt cirka 41 ha, fördelade på två skiften, varav i huvudsak 22 ha skog, 9 ha åkermark och 8 ha övrig mark. Arnö erbjuder förnämliga jaktmarker och via ett jaktarrende med Trögds Häradsallmänning jagar Arnöbergs säteri för närvarande på cirka 635 ha. Gården har också en gedigen brygganläggning, strax söder om färjeläget, för att bl.a. kunna nyttja Mälarens fina fiskemöjligheter.

Egendomens Corps de logi, ursprungligen uppfört 1703 i tre våningar med reveterat timmer under säteritak, rymmer 15 rum, kök, hallar och våtrum och har genom årens lopp successivt renoverats och är idag i ypperligt fint skick, vilket skapat en bostad med bevarad genuin känsla och charm. Detsamma gäller för de båda flygelbyggnaderna från samma tidsepok. Inom gårdscentrum finns ytterligare två bostadsbyggnader som även de renoverats och är i mycket gott skick. Gårdens karaktärsfulla ekonomibyggnader, huvudsakligen från 1850-talet, ligger väl samlade kring gårdscentrum och är genomgripande renoverade, vilket anpassat dem väl för nuvarande driftsinriktning. En nyligen installerad solcellsanläggning svarar för en stor del av energiförbrukningen på fastigheten.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Stockholm

Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Alla objekt från Stockholm

Ansvarig mäklare

Jens Agensjö
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-567 40 80

Fastighetsmäklare

Göran Hellqvist
Göran Hellqvist
Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare
070-520 88 30

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier