Munkflohögen

Gård, skog och jakt
Areal: 45 ha
Kommun: Östersund
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 725 000 SEK
Anbudsdag: 9/10 2023
Lantligt och smakfullt boende omgivet av den egna åkermarken. Skog om 34,9 ha och jakt på 5 500 ha.

Smakfull skogsgård i Munkflohögen med rustikt boende och egen skog och mark! Gården är trevligt belägen med utsikt över den egna inägomarken och de omgivande böljande skogslandskapen. Charmigt boende om 6 rok där de synliga timmerväggarna, fina trägolven och braskamin ger en rustik och varm känsla och påminner om ursprunget. Fastigheten utgörs av ett sammanhängande markområde om totalt 45 ha, varav produktiv skogsmark om 34,9 ha och åkermark om 8,9 ha. Mycket goda jaktmöjligheter då fastigheten ingår i viltvårdsområde om 5 500 ha. Med bostadshuset, smakfulla gårdshuset, den trevliga lillstugan, uterummet och en väldisponerad ekonomibyggnad, omgivet av den egna åkermarken, så kan nog gården uppfylla mångas önskningar av ett liv på landet inom pendlingsavstånd till Krokom och Östersund.

Fastigheten lämpar sig väl för den som söker lantligt boende med både skog, jakt och inägomark i lugn och lantlig miljö. Även goda möjligheter för någon form av egen verksamhet inom den gröna näringen.

Kontakta Areal

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Munkflohögen

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 58

Video

Bilder

Visa alla 34 bilder
Visa alla 34 bilder

Foto: Jens Larsson, jenslarsson.se

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Inbjudande bostadshus i 1 ½ plan om 6 rok. Huset är mycket smakfullt renoverat och tillbyggt där de rustika timmerväggarna har synliggjorts som med trägolven ger en varm och genuin känsla. Mycket inbjudande sal med braskamin för de lite mörkare höstkvällarna. Modernt kök och badrum höjer levnadsstandarden utan att ge avkall på känslan i huset. Plåttak med tegelprofil och fönster av typ kopplade tvåglas. Huset håller enligt fastighetstaxeringen en boarea om 85 kvm med en biarea om 16. Byggnadsår 1909.

Planlösning:
Entréplan med hall, kök, kontor, sovrum, badrum, mindre toalett och sal.
Övreplan med hall och fyra sovrum, varav två med snedtak.

Kök:
Smakfullt och modernt kök med central köksö och goda avlastningsytor. Inrett med vedspis, gasolspis, ugn och kyl.

Badrum:
Nytt fräscht badrum inrett med wc, duschhörna, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork. Kakel i vägg och klinker i golv. Golvvärme.

Uppvärmning:
Direktverkande el, luftvärmepump och braskamin.

Vatten och avlopp:
Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp till trekammarbrunn.

Gårdshus

Charmigt klassiskt gårdshus i 1 ½ plan. Trevligt inrett där det gamla har kombinerats med nya modernare delar på ett fint sätt, dock viss återstående renovering innan färdigställt, bl a inkoppling av vatten i kök, isolering och inredning av övreplan. Vedspis i köket ger trevlig känsla. Huset är uppfört i trä på grund av natursten med plåttak i tegelprofil. Fönster av typ kopplade tvåglas. Uppvärmning med direktverkande el. Vatten och avlopp är gemensamt med huvudbyggnaden.

Planlösning:
Entréplan med hall, kök, sovrum och badrum.
Övre plan är oinrett.

Energideklaration

Energideklaration är ej upprättad.

Driftskostnader

Driftskostnader totalt ca 39 267 kr/år.
Hushållsel 26 267 kr (tre hus)
Avlopp 1 500 kr
Renhållning 2 000 kr
Försäkring 8 000 kr
Sotning 1 500 kr

Driftskostnaderna grundar sig på tidigare ägares förutsättningar och brukande. Uppvisade driftskostnaderna skall således ej ses som någon utfästelse för framtida
driftskostnader utan endast som mycket ungefärliga och ej någon garanti.

Ekonomibyggnader

Lillstuga

Smakfull lillstuga uppförd i trä med tak av typ tegelprofil. Kopplade tvåglasfönster. Ursprungligen inredd som bastu med dusch/tvätt möjligheter. Kaklade väggar i de avsedda delarna och klinkergolv i hela byggnaden.

Garage/förråd

Byggnaden är uppförd i trä på grund av natursten och tak av typ plåt med tegelprofil. Inredd med garagedel och en förrådsdel. El finns i byggnaden.

Växthus

Växthus av modern och snösäker konstruktion.

Timmerlada

Klassisk timmerlada med plåttak. Nyttjas som förrådsbyggnad.

Skog och mark

Skogsmark

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i juni 2016 av Fredrik Lennartsson, Högarna skog AB. Skogsbruksplanen är sedan uppräknad till dags datum. Fastigheten är fint arronderad i ett sammanhängande område med god tillgång från väg som går längs med hela skiftet. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken idag 34,9 ha och har ett virkesförråd om 1 567 m³sk varav 975 m³sk är G1 skog. Fastigheten har en stark förskjutning mot växande ung och gallringsskog och en bonitet om 4,5 m³sk per ha. Trädslagsfördelning med gran (55 %), löv (28 %) och tall (17 %).

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen finns lagstadgade skogsvårdsåtgärder i form av markberedning och plantering. Detta avser avdelning nr 1 och omfattar 4,1 ha. Det åligger köparen att överta ansvaret för dessa åtgärder samt samtliga övriga åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Åkermark

Åkermarken är i dagsläget utarrenderad. För mer information gällande arrendet vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Nyckelbiotoper, forn- och kulturlämninga

Det finns idag inga nyckelbiotoper, fornlämningar, områden med höga naturvärden eller dylikt registrerade på fastigheten. (Källa: SeSverige) Dock finns enligt uppgift från säljaren en mindre forn/kulturlämning som är benämnt ”Sågen”.

Jakt

Fastigheten ingår i Munkflohögens viltvårdsområde. Viltvårdsområdet omfattar ca 5 500 ha. Småviltsjakten bedrivs som enskild jakt på hela arealen och enligt uppgift från säljaren är tillgången god på rådjur, hare och skogsfågel. Älgjakten bedrivs såsom gemensamhetsjakt i jaktlag som förfogar över ca 1 600 ha. Tilldelning föregående år var 3,1 älg/000 ha. Jaktlaget förfogar även över älgslakteri.

Ägare till fastigheten har rätt till del i Viltvårdsområdet enligt gällande stadgar. Köparen övertar till fastigheten all tillhörande jakträtt per 2024-07-01 om inget annat avtalats per kontraktsdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Östersund Munkflohögen 7:2

Ägare

Ulf Svensson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 50,2 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 34,9 ha
Myr/kärr/mosse 1,9 ha
Inägomark 8,6 ha
Väg och kraftledning 0,1 ha
Summa: 45,5 ha

Taxeringsvärde

Se prospekt.

Inteckningar

Det finns två penninginteckningar med en total summa av 505 100 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för privatperson. Förvärvstillstånd krävs alltid av juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för juridisk person 7 100 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen..
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Östersund

Ringvägen 2
831 34   Östersund
Alla objekt från Östersund

Ansvarig mäklare

Thomas Persson
Thomas Persson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 58

Fastighetsmäklare

Sofia Palmkvist
Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier