Såld

Ollasgården

Hästgård i Hamre
Areal: 8 ha
Kommun: Hedemora
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Varmt välkommen till Ollasgården! En välbevarad dalagård med ett moderniserat stall med 8 boxar, nylagd ridana, ca 6 ha inägomark.

En välbevarad hästgård från första hälften av 1800-talet med en representativ mangårdsbyggnad flankerad av en lillstuga. Förutom bostadsbyggnationer så erbjuder gården ett moderniserat stall med 8 boxar, nylagd ridana, ca 6 ha inägomark, en modern och uppvärmd pool, flertalet ekonomibyggnader samt jakt.

Gården har ett fint läge i äldre kulturbygd och endast ca 3 kilometer norr om Hedemora centrum med närhet till service och bekvämligheter. Från gården har man fin utsikt över de egna ägorna och närhet till Dalälven där det även finns servitut för båtplats.

Historia
På platsen där gården är belägen har fynd gjorts som visar på spår av bosättning från så lång bak i tiden som tidig järnålder. Byn Hamre har tidigare varit känt för sina många smedjor vilket kan ses på historiska kartor och återspeglas av att det än idag på fastigheten återfinns en äldre smedja. Ollasgården lät uppföras under tidigt 1800-tal och har gått i samma släkts ägor sedan ca 1890.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Hedemora

Åsgatan 62
776 31   Hedemora
Alla objekt från Hedemora

Ansvarig mäklare

Fredrik Skovshoved
Fredrik Skovshoved
Civilekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-995 75 35

Fastighetsmäklare

Fredrik Luhr
Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-650 40 83

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier