Anneberg

Gård med växthusanläggning
Areal: 2 ha
Kommun: Varberg
Objektstyp: Gård
Prisidé: 9 900 000 SEK
Gård med välskött växthusanläggning endast fem minuter från Varberg.

Vid Varbergs Norra infart ligger Ingemar Johanssons trädgårdsodling som är en välskött växthusanläggning med året runt produktion på drygt 3 350 kvm med bra transport- och utvecklingsmöjligheter. Anläggningen är ursprungligen uppförd på lantgård med de första växthusen i slutet av 80-talet. Därefter utökades verksamheten med nya växthus i slutet av 90-talet och början av 2000. Alla växthusen är sammanbyggda med central arbetshall, lagerlokal, personalutrymmen med omklädningsrum, lunch/fikarum med pentry samt kontor och ett stort garage. Fastigheten bjuder på ett trivsamt lantlig boende med bara fem minuter till Varberg.

Kontakta Areal

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Anneberg

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Bilder

Visa alla 18 bilder
Visa alla 18 bilder

Foto: Jacob Nord, Mikael Axelsson, Ingemar Johansson och Ann-Christin Johansson

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Den välhållna mangårdsbyggnaden är i 1 1/2 plan och är ursprungligen uppförd 1934 med en boyta om 137 kvm enligt taxeringsuppgifter. Huset som bjuder på en trevlig boendemiljö är uppfört på en torpargrund/källargrund. Huset har ett tegelmönstrat plåttak och fönster av sorten tre-glasfönster. Innanför ytterdörren finns en praktisk hall, stort, ljust och modernt lantligt kök med inbyggd spishäll, stora bänkytor och matplats. Det finns ett stort och ljust vardagsrum, stort badrum som kombineras med tvättstuga, ytterligare en hall med ingång från baksidan med praktisk garderob och trappa till övervåning. På övervåningen finns två sovrum med garderober varav ett med utgång till trivsam balkong, toalett med Wc och tvättfat, kontor samt förrådsutrymmen (sidovindar). Med nedgång utifrån finns källare med utrymme för panna, varmvattenberedare och värmeväxlare.

Till mangårdsbyggnaden hör en stor och hemtrevlig trädgård med stensatt uteplats där familjens middagar kan tillbringas i kvällssolen.

Värmesystemet är för mangårdsbyggnaden vattenburet och golvvärme finns i det moderna köket, hall samt badrum. I övrigt värms huset med radiatorer. Uppvärmningen sker med gaspanna genom kulvert från växthuset samt med el-patron. Till huset finns kommunalt vattnen. Avloppet är eget och är godkänt. Det finns inkopplat fiber.

Energideklaration

Ingen energideklaration är upprättad för bostadshuset. Om köpare önskar kommer energideklaration att upprättas.

Driftskostnader

Kontakta mäklaren för mer information.

Ekonomibyggnader

Växthusanläggningen

Växthusanläggningen ger möjlighet för året runt produktion. Nuvarande ägare har bl.a odlat pluggplantor, perenner, utplanteringsväxter, grönsaker, jordgubbsamplar och julstjärnor. Anläggningen är strategiskt placerad nära motorvägsavfart 55 vid Varberg Nord, vilket underlättar för transportföretagen. Samtliga fem växthusen är utrustade med rullbord och betonggångar och är sammanbyggda med central arbetshall, lagerlokal och personalutrymme. Det finns goda utbyggnadsmöjligheter.

Avdelning 1.
Byggår 1987 och 211 kvm.
Inredning utgörs av rullbord, gardiner bytta 2021, belysning med fas-fas 400 watt.

Avdelning 2.
Byggår 1987 och 614 kvm.
Inredning utgörs av rullbord, gardiner bytta 2021, belysning med 400 watt.

Avdelning 3.
Byggår 1996 och 1 000 kvm.
Inredning utgörs av rullbord, gardiner bytta 2019, belysning med fas-fas 400 watt.

Avdelning 4.
Byggår 2000 och 500 kvm.
Inredning utgörs av rullbord, gardiner bytta 2021, belysning med fas-fas 600 watt.

Avdelning 5.
Byggår 2000 och 1 000 kvm.
Inredning utgörs av hälften rullbord och hälften golvyta, gardiner och droppbevattning i taket för 1 500 amplar belysning med fas-fas 600 watt.

Arbetshall 1.
Byggår 1996 och 310 kvm med golvvärme varav 28 kvm utgörs av pannrum.
I arbetshallen är gardinerna bytta 2018. Värmepannan har ett vattenburet system med modulerande gasbrännare och rökgaskylare.

Arbetshall 2.
Byggår 2000 och 175 kvm.

Ladugård

I ladugårdsbyggnaden finns kontor, lunch/fika rum med pentry, omklädningsrum för personal, toalett och dusch, verkstad, särskilt utrymme för förvaring av kemiska produkter med mera. I del av byggnaden finns äldre loge med gjutet golv och ovanför kontor och verkstad finns stort ränne för lager och förvaring.

Garage

Garaget är stort och rymligt och kan inredas med verkstad. Garaget har två rullportar och ett gjutet golv. Byggåret är 2001. I garaget finns även förråd och matkällare. Taket utgörs av ett tegelmönstrat plåttak och fasaden är i trä.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till gården hör ca 1 ha åkermark som ligger rationellt i direkt anslutning till gården.

Rättsförhållande

Fastighet

Varberg Gunnestorp 5:2

Ägare

Ingemar Johansson 1/2
Ann-Christin Johansson 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,0 ha

Taxeringsvärde

Se prospekt.

Inteckningar

Fastigheten säljs fri från penninginteckningar. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Göteborg

Torpavallsgatan 11
416 73   Göteborg
Alla objekt från Göteborg

Ansvarig mäklare

Mikael Axelsson
Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Fastighetsmäklare

Johan Melin
Johan Melin
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-578 22 65

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier