Björröd

Avstyckad gård i Landvetter
Areal: 0,5 ha
Kommun: Härryda
Objektstyp: Övrigt
Prisidé: 7 000 000 SEK
Boende med ladugård och maskinhall. Möjlighet till exploatering/utveckling i ett bra läge.

Avstyckat gårdscentrum med stort bostadshus, ladugård och maskinhall. Fastigheten ligger strax söder om Landvetter inom detaljplanelagt område för industriändamål. Här finns möjlighet till exploatering/utveckling i ett bra läge eller för boende och egen verksamhet i befintliga byggnader.

Kontakta Areal

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Björröd

Mikael Axelsson

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Bilder

Visa alla 15 bilder
Visa alla 15 bilder

Foto: Jacob Nord, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Stor och rejält byggd äldre mangårdsbyggnad som enligt uppgift är uppförd 1900. Bostaden är byggd i 1 ½ plan med källare under del och har enligt taxeringen en boyta på 138 kvm och biyta på 108 kvm. Enligt bedömning är boytan betydligt större och biytan mindre än den angivna. Senaste större renovering gjordes 2012.

På första våningsplan finns hall, TV-rum med spis med kassett/insats och trappa upp till övervåning, stort vardagsrum och matsal i fil med utgång till stor altan som går runt stor del av huset, kök i lantlig stil, groventré med plats för kläder och med hunddusch, rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en gästtoalett. På övervåning finns möblerbar hall, två stora sovrum med bra förvaring där master bedroom har en klädgarderob/walk-in closet. Därutöver finns ett sovrum/kontor och ett sovrum med alkov. På övervåning finns också ett stort helkaklat badrum med bubbelbadkar samt ett separat badrum med dusch och tvättställ. I källaren finns pannrum samt matkällare och förrådsutrymmen. Under altanen finns ett garage.

Bostaden har vattenburen värme med bergvärme. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp men det finns även möjlighet till eget vatten från äldre brunn.

Från den stora omgivande träaltanen har man bra utsikt över närområdet och här finns en uppvärmd pool, en mindre bubbelpool (ej i funktion) samt en inglasad del med tak som förlänger utesäsongen.

Energideklaration

Ingen energideklaration är upprättad.

Gäststuga

På fastigheten finns även en mindre gäststuga med enkelt kök med varmt och kallt vatten. Det finns även en inredd arbetsbod med badrum med dusch och enkelt kök. Vatten och avlopp är inkopplat till fastigheten.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Stor äldre ladugård om ca 450 kvm som är byggd i vinkel. Byggnaden är uppförd med trästomme och har träfasad och plåttak. Byggnaden inrymmer en stalldel med hästboxar, en isolerad och uppvärmd del med sadelkammare och förråd. Under sadelkammaren finns en toalett med dusch som använts av de som hyrt in sig i stallet. Ovan på del av stallet finns stort ränne för ytterligare förvaring. Vidbyggt finns även en carport/garage. Här finns stora utrymmen som kan användas till lager/förvaring eller byggas om för annan verksamhet.

Maskinhall

På fastigheten finns en väl tilltagen maskinhall i mycket bra skick som är uppförd 2012 (DS-Hallen). Byggnaden har en yta på ca 260 kvm (12*22 m). Det är gjuten sarg och stålkonstruktion och på golvet i hallen är lagt asfalt. Fasaden är av plåt och med genomskinlig plast (polykarbonat) högst upp för ljusinsläpp samt tak av plåt. El är indraget inklusive trefas och det är två höga skjutportar (5 m), en på varje kortsida som gör att man kan köra igenom byggnaden med traktor eller lastbil. Marken runt ekonomibyggnaderna har asfalterats och ger bra hårdgjorda ytor för uppställning som är lättskötta.

Övrigt

Fastigheten ligger inom Björröds industriområde. Området är detaljplanelagt för industri, se vidare www.harryda.se

Planbestämmelserna anger industriändamål där 50 % av ytan får bebyggas och med en högsta byggnadshöjd på 6 meter och 10 meters totalhöjd. Marken som är till försäljning är en avstyckning från en gård. Lantmäteriförrättning kommer att sökas i samband med kontraktsskrivning och beräknas vara klar i mitten av 2024 då tillträdet sker.

Det finns installerat ett larmsystem med larm och övervakningskameror för skalskydd på fastigheten.

Rättsförhållande

Fastighet

Område av Härryda Björröd 1:5

Ägare

Birgitta Wallenstam 1/1

Areal

Areal enligt uppmätning i karta cirka 5 000 kvm.

Taxeringsvärde

Fastigheten Björröd 1:5 är idag taxerad som lantbruksfastighet. Efter avstyckning bedöms området som säljs bli taxerat som småhusfastighet alternativt industrifastighet. Eftersom försäljningen avser en tänkt avstyckning finns inget fastställt taxeringsvärde.

Inteckningar

I samband med avstyckning kommer pantbrev om 2 314 000 kr att fördelas till fastigheten. Inga lån skall övertas av köparen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit

Mäklare

Areal | Göteborg

Torpavallsgatan 11
416 73   Göteborg
Alla objekt från Göteborg

Ansvarig mäklare

Mikael Axelsson
Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Fastighetsmäklare

Jacob Nord
Jacob Nord
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-652 22 25

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier