Hammarsvall

Mysig gård strax utanför Delsbo
Areal: 14 ha
Kommun: Hudiksvall
Objektstyp: Gård
Prisidé: 2 795 000 SEK
Bebyggd jordbruksfastighet om ca 14 ha i ett sammanhängande skifte, bestående av brukningscentrum, åker och skog. Fina jaktmarker, endast 3 min från Delsbo centrum.

Välkommen till Hammarsvall och denna gård om ca 14 ha med naturskönt läge utanför Delsbo i Hudiksvalls kommun. Här erbjuds en rymlig och välplanerad mangårdsbyggnad i två plan med stora välkomnande ytor och gott om plats för både förvaring och umgänge. De stora ytorna gör detta till en perfekt bostad för den lite större familjen eller till ett generationsboende då det idag finns två kök. Flera eldstäder som förutom mysfaktor hjälper dig att hålla kostnaderna nere. En härlig trädgård som erbjuder flera sorters äppelträd, bärbuskar mm.

På gården finns även en fantastiskt fin bagarstuga från 2006 med fungerande bakugn och rum där familj och gäster kan övernatta och mysa framför den öppna spisen. Stor ladugård som tidigare gjorts om till ett cateringkök med bl a storkök, kylrum och rotsaksränseri. Här finns även logdel, verkstad, stall och viltslakteri.
Förutom en enastående boendemiljö med fina nejder runtom fastigheten får man också sammanlagt ca 14 ha landareal i ett samlat skifte som i huvudsak består av åkermark.

Från gården finns det nära och bra bussförbindelser till både Ljusdal, Delsbo och Hudiksvall. Med bil tar det ca 3 min till Delsbo med bland annat skolor och livsmedelsaffärer. Jakträtt i VVO om ca 26 000 ha. Varmt välkommen på visning.

Kontakta Areal

Robert Danhard-Rundquist

Reg. fastighetsmäklare

Hammarsvall

Robert Danhard-Rundquist

Reg. fastighetsmäklare
076-105 21 32

Video

Bilder

Visa alla 43 bilder
Visa alla 43 bilder

Foto: Glenn Lindberg

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Ståtligt boningshus med timmerstomme som vilar på stadig stengrund och med ett tak av plåt. Huset har tidigare varit ett generationsboende varför det finns två kök idag.

Huset har kvar många gamla originaldetaljer såsom trägolv, höga golvsocklar, spegeldörrar och flera fina, eldstäder. De många stora fönstren ger ett härligt ljus och utsikt över grönskan utanför. Huset omges av en stor tomt.

På bottenvåningen finns två kök, sal, badrum, två allrum, hall, groventré och duschrum med wc. Det finns två trappor som leder till det övre planet som rymmer tre sovrum, vardagsrum, finrum, badrum och förvaring. Under huset finns en fantastisk, stensatt jordkällare.

Entréplan
Entré/hall
Från stora entrén möts du av en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. Ljusa väggar med vacker pärlspont som pryder väggarna och en praktisk plastmatta på golvet. Hallen har gott om plats för stora hallmöbler och här finns den ena av huset två trappor som leder till det övre planet, förrådsutrymme finns under trappen.

Duschrum med toalett
Äldre duschrum med våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustat med duschhörna, wc och handfat.

Kök 1
Till vänster om hallen finns det ena köket utrustat med kyl- och frysskåp, spis och spisfläkt. Stora och praktiska bänkytor samt över- och underskåp med bra förvaring. Golv med plastmatta och panelade väggar. Plats för matgrupp om fyra personer.

Allrum/Sovrum/Kontor
Genomgångsrum med inbyggd garderob. Mellan allrummet och salen finns ytterligare förvaring i form av linneskåp och garderob.

Sal
Från hallen leder härliga pardörrar dig in i denna trevliga sal med vackert parkettgolv och tapetserade väggar. Stora fönster som ger ett fint ljus till rummet. Under innertaket i salen ska det finnas gamla takmålningar enligt säljarna.

Kök 2
Till höger om hallen finns det andra köket som är stort och öppet med plats för rymlig matgrupp om man önskar. Köket har köksluckor av trä och vitt kakel som bryter av fint mot det ljusa stänktapeterna på väggarna. Den maskinella utrustningen i köket består av spis, kyl/frys, diskmaskin och spisfläkt. Här finns en underbar vedspis som fungerade senaste den användes. I direkt anslutning till köket finns vacker matsal.

Hall, groventré
I anslutning till köket finns en ljus hall med groventré. Plats för avhängning av ytterkläder samt flera garderober. Golv med praktisk plastmatta samt tapetserade väggar.

Kontor/Allrum
Genomgångsrum med en härlig kakelugn för både värme och mysfaktor. Golv med plastmatta och ljust tapetserade väggar. Trapp som leder upp till det övre planet och finrummet.

Övre plan
Finrum
Underbart rum med mycket ljusinsläpp från stora fönster. Rummet har fint trägolv med höga golvsocklar och tapetserade väggar. I detta rum har man murat och förberett för eldstad.
Intill finrummet finns ett förrådsrum som med fördel skulle kunna göras om till en walk-in closet.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för stora soffmöbler. Flera stora fönster samt en balkongdörr som ger rummet ljus och rymd. Golv med plastmatta och väggar av furupanel. Trapp ner till den stora hallen. I anslutning till vardagsrummet finns även en oisolerad kattvind med bra förvaring.

Badrum
Med plastmatta och våtrumstapet. Utrustat med wc och handfat samt badrumsspegel. Dusch som har urkopplats.

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för stor dubbelsäng. Väggar med furupanel, golv med plastmatta och en öppen spis pryder detta rum.

Sovrum
Ett genomgångsrum som en gång i tiden har varit ett kök. Utrustat med vedspis som inte har använts på väldigt länge (skick är ej kontrollerat). Golv med plastmatta, inbyggda garderober samt ett förråd.

Sovrum
Sovrum med plastmatta på golv och målade väggar. Här finns två garderober för förvaring.

Byggår: Slutet på 1800-talet enligt säljarna. (Nybyggnadsår: 1940 enligt taxeringsinformation)
Byggnadstyp: 2-plan
Antal rum: 8, varav 3-5 sovrum
Boarea/ Biarea: 199/59 kvm (Källa: taxeringsinformation)

Byggnadssätt
Grund: Torpargrund
Grundmur: Natursten
Fasad: Träfasad
Stomme: Timmer
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Uppvärmning: Flispanna, vedpanna + eldstäder.
Vatten: kommunalt
Avlopp: 3-kammarbrunn + infiltration
Ventilation: Självdrag

Övrigt
-Fiber finns installerat.
-Eldstäderna i mangårdsbyggnaden har ej brukats på flera år och kontroll av sotare har ej utförts sedan dess.
-Huset har inte bebotts på ca 3 år och var tidigare ett generationsboende, därav två kök.

Renoveringar
Ca 1980 - Lagt nytt tak på mangårdsbyggnad samt vissa delar av ladugården.
Ca1990 - Tillbyggnad slakteri
Ca 1990 - Adderat trappa mellan våningarna i den högra delen.
1996 - Ombyggnation i del av ladugård har gjorts. Ombyggnation i form av storkök (kök, rotsaksrenseri, kylrum) där cateringverksamhet har pågått. Även tvättstuga byggdes i direkt anslutning till storköket.
Ca 2000 - Tillbyggnad Verkstad
Ca 2000 - Målat om fasaden på mangårdsbyggnad + ladugård.
Ca 2000 - Förändring av planlösning på nedervåningen gjordes, där halldel blev större och badrummet halverades för att ge entré till vardagsrummet. (finns takmålningar i vardagsrummet).
2006 - Nybyggnad bagarstuga
2016 – Ny 3-kammarbrunn med infiltration

Jordkällare
Under huset med ingång från utsidan, finns en fantastisk stensatt och stor jordkällare.

Energideklaration

Behövs ej .

Driftskostnader (Antal i hushållet: 2)

-Elkostnad 9 585kr/år
-Uppvärmning (om annat än el): Fliseldning 5,5st containrar á 25 kubik förbrukas årligen. Uppskattad kostnad 27 500kr.
-Försäkring: 8 636 kr/år (Dina försäkringar)
-Renhållning: 2 092 kr/år
-Sotning: 1 562kr kr/år
-Vägavgift/samfällighet: 2 730kr/år
-Avlopp/Slamtömning -1 210kr/år
-Vatten: 1 785/år
TOTALT: 55 100 kr/år

Förbrukning el: 14 900 kWh/år
Elnätsleverantör: Ellevio
Elleverantör: Fortum

Övriga byggnader

Bagarstuga fr. 2006
Fantastisk bagarstuga med timrade väggar uppförd på en stensockel och tak av plåt. Bagarstugan som är delad i två rum, innehåller en del för bakning med en fungerande bakugn och ett pentry med spisplatta, diskho, kyl med frysfack. Den andra delen består av ett härligt allrum med öppen spis och plats för både matgrupp, soffgrupp och säng. Ett fint och enhetligt trägolv pryder båda rummen.
-El finns indraget och elradiatorer finns installerade i samtliga rum.
-Sommarvatten
-Alla eldstäder fungerar enligt säljarna och kan användas.

Hundhus och hundgård
Hundhuset är i dåligt skick, invändigt finns plats för flera hundar med galler som delar av. Upprustning behövs förmodligen inför fortsatt användning. Ett träd har en gång fallit över taket. Sly har vuxit upp runt och i hundgården.

Ekonomibyggnader

Fd. Ladugårdsbyggnad

Area: 391 kvm enligt taxeringsutdrag.
År 1996 renoverades ladugården för att kunna bedriva cateringverksamhet. Då gjorde man om delar av ladugården till att även innehålla bl. a. storkök, kylrum, rotsaksränseri, tvättstuga, skafferi, kontor/sovrum mm.

Vidare finns även en verkstad med högt i tak dubbla vikbara portar, pannrum innehållande bl a flispanna och vedpanna samt varmvattenberedare, loge med bra förvaring samt stall för en häst. Här finns också ett viltslakteri som det lokala jaktlaget har avtal att nyttja under jakttider samt att hämta vatten från pannrummet. Jaktlaget har även tillbyggt ett eget kylrum som ej ingår i försäljningen, om köparen inte vill att jaktlaget ska vara kvar kommer dem plocka bort och ta med sig kylrummet. Enligt avtal har de rätt att nyttja slakteri och pannrum till 2024-12-31, de vill gärna fortsätta och förlänga avtalet med den nya ägaren.

Äldre lada

Fasad av trä och tak av plåt. Dubbla portar på gaveln samt en öppning på ena långsidan.

Barack

Har tidigare används för plantering av blommor samt att duscha och byta om på efter ett arbetspass. El finns installerat (3-fas), v/a är urkopplat.

Äldre ängslada

Timrad med plåttak.

Skog och mark

Skog och mark

Fastighetens totalareal består av ett sammanhållet skifte som enligt taxeringsinformation samt Metrias kartuppgifter uppgår till ca 14 hektar. Marken ligger i en vacker, öppen terräng som till övervägande del består av åkermark, resterande mark består av drygt 3,5 ha skog samt tomtmark runt huvudbyggnad och ladugårdsbyggnad.

Skogsmark

Fastighetens totala landareal enligt Metria uppgår till 13,93 hektar varav ca 2,2 hektar utgörs av skog utspridd på flera olika platser på fastigheten.

Åker- och betesmark

Inägomarkens areal uppgår enligt Metria till ca 10,45 hektar. Inägomarken består huvudsakligen av åkermark och finns i huvudsak samlat i fina områden med lättillgänglighet och närhet från gårdscentrum. All åkermark är utarrenderad till och med 31 december 2024. Marken är alltså fri för köparen att bruka från och med 1 januari 2025. Arrendatorn vill gärna fortsätta arrendera från den nya ägaren om tillåtelse ges.

Vägar

Fastigheten har andel i Hudiksvall Hammarsvall GA:2 som avser den väg som går från RV 84 genom fastigheten (Hammarsvallsvägen) och söderut till norra foten av Hammarsvallberget. Kostnad för den senaste årliga vägavgiften var 2 730 kr.

Hudiksvall Hammarsvall GA:2 har även en pågående ​​lantmäteriförrättning med ärendenummer: X20427 som avser en omprövning och bildande av gemensamhetsanläggningar avseende flera vägar i området bl a Hammarsvallsvägen. Dessa vägar får uppdaterade bestämmelser med nya andelstal. Enligt Lantmäteriet har andelarna som tilldelats Hammarsvall 9:7 direktanslutning till allmän väg och får då inget andelstal i gemensamhetsanläggningen. För mer information kan du vända dig till ansvarig förrättningslantmätare, Isak Ståhle på [email protected]

Över fastigheten finns även en egenbruten traktorväg som leder till åkrarna.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ligger i Delsbo viltvårdsområde som uppgår till ca 26 000 hektar. Här har man som fastighetsägare jakträtt för småvilt inom hela viltvårdsområdet. Älgjakten bedrivs som gemensamhetsjakt och är fördelad på sex jaktlag. För mer information kontakta Charlie Sandin, tel: 073-0339276. Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen.

Fiske

Fastigheten är belägen inom Dellenbygdens fiskevårdsområde. Mer information finns på www.dellenbygdens-fvo.se.

Registrerade naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns för närvarande registrerade på fastigheten. Källa: Skogens pärlor.

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturvärden finns i skrivande stund registrerade på försäljningsobjektet. Källa, Skogens Pärlor, fornsok.se.

Övrigt

Härlig trädgård med mycket växtlighet så som flera underbara och olika sorters äppelträd, bärbuskar mm som förgyller trädgården.

Servitut/nyttjanderätter m.m.

Fastigheten belastas inte av några servitut eller nyttjanderätter enligt Lantmäteriet.

Gemensamhetsanläggningar, samfälligheter m.m.

Andel i Hudiksvall Hammarsvall GA:2 – avser Hammarsvallsvägen som går från RV 84, förbi Hammarsvall och söderut till norra foten av Hammarsvallberget.

Visning

Visning av Fastighetens byggnader sker efter överenskommelse med fastighetsmäklaren. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda samt skog.

Rättsförhållande

Fastighet

Hudiksvall Hammarsvall 9:7

Ägare

Leif Wallströms dödsbo Db 1/4
Anna Wallström 1/4
Marie Wallström 1/4
Karin Wallström 1/4

Areal

Areal enligt taxeringsinformation - 13,9 ha (139 400 kvm)
Areal enligt Metria - 13,93 ha

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde saknas då fastighetsbildning nyligen genomförts.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras för fysisk person som ej varit bosatt i Ljusdals kommun det senaste året. Avgiften är f.n. 4 600 kr. Mäklaren hjälper till att ansöka om förvärvstillstånd. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
Fastigheten försäljes genom öppen anbudsgivning. För mer information, se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
Fastigheten försäljes genom öppen anbudsgivning. För mer information, se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Ljusdal

Bjuråkersvägen 20 A
827 31   Ljusdal
Alla objekt från Ljusdal

Ansvarig mäklare

Robert Danhard-Rundquist
Robert Danhard-Rundquist
Reg. fastighetsmäklare
0651-688 59
076-105 21 32

Mäklarassistent

Malin Strand
Malin Strand
Jägmästare
Skogsekonom
0651-688 56
070-220 66 64

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier