Rovegården

Vid foten av Söderåsen
Areal: 0,7 ha
Kommun: Svalöv
Objektstyp: Lantbruk
Prisidé: 4 500 000 SEK

Rovegården har ett mycket trevligt och enskilt läge vid foten av Söderåsen. Gårdssamlingen består av bostadshus och ekonomibyggnader med tillhörande tomtyta om ca 7 200 kvm. Bostadshuset är inrett i ett plan (boyta 122 kvm) samt en full inredd källare (inredd yta om ca 119 kvm) avsett för bostad med separat ingång. Gårdens ekonomibyggnader utgörs av äldre ekonomibyggnader bestående av häststall, gammal stalldel, loge, garage och en separat förrådsbyggnad. Ekonomibyggnaderna har stor potential med möjlighet till flera användningsområden. Fastigheten är belägen ca 6 km nordväst om Kågeröd. Med bil når man Helsingborg på ca 25 min och man har närhet till Söderåsens fantastiska natur. Möjlighet finns att arrendera ytterligare mark i anslutning till fastigheten.

Boka plats på visning

25Jun
Tis 17:00 - 18:00
Anmälan till visningen sker på vår hemsida.
Kontakta Areal

Karl-Johan Hansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Rovegården

Karl-Johan Hansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bilder

Visa alla 46 bilder
Visa alla 46 bilder

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Byggnaden är uppförd 1966 (tillbyggd 1978) i stomme av sten/tegel under tak klätt med betongpannor (taket är från 2022). Nedanvåningens boyta om ca 122 kvm innehåller entréhall med gaderober, badrum, kök med matplats samt utgång till ett stort härligt uterum. Vidare finns ett vardagsrum med kamin och tre rymliga sovrum.

Källaren vilket finns under hela byggnaden innehåller två rum, två sovrum, förråd, klädkammare, tvättstuga och badrum. Man når källaren från en nedgång inne från huset vid köket samt en separat ingång från gårdsplan. Inredd yta om ca 119 kvm.

Runt om bostadsbyggnaden finner vi gårdsplan och trädgård.

Uppvärmning genom vattenburet system via en värmepump, luft/vatten (från 2017). Eget vatten från en grävd brunn och avlopp till ett minireningsverk (installerat 2020). Fiber är installerat.

Driftskostnaderna redovisas ej pga säljaren haft bostaden uthyrd med kallhyra under senare år.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnaderna utgörs av äldre ekonomibyggnader bestående av häststall, gammalt stall, loge, garage och en förrådsbyggnad vilka tillsammans har stor potential med möjlighet till flera användningsområden.

Stallbyggnaden är uppförd i stomme av tegel under tak klätt med eternit. Logen samt förrådsbyggnaden är uppförda i trästomme klädd med plåt.

Rättsförhållande

Fastighet

Svalöv Knutstorp 10:25

Ägare

Jacob Wachtmeister 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 0,7 ha

Taxeringsvärde

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Helsingborg

Stortorget 9
252 20   Helsingborg
Alla objekt från Helsingborg

Ansvarig mäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier