Såld

Balsberga gård

Anrik herrgård, anno 1840...
Areal: 579 ha
Kommun: Södertälje
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
...har fått ny ägare.

Balsberga gård omger sig med det inbjudande sörmländska landskap som utmärker Vårdinge socken. Böljande odlingsmarker som inramas av en vacker fond med gröna skogar och glittrande sjöar. Fastigheten är geografiskt väl belägen, strax sydväst om Mölnbo samhälle, 24 km sydväst om Södertälje och motsvarande 40 minuters avstånd med bil till Stockholm.

Egendomens välarronderade ägofigur, med markerna belägna på ömse sidor om Långsjön, frånsett två små områden belägna uppe i Mölnbo samhälle, omfattar en landareal om 579 ha, varav 427 ha skog med 58 800 m3sk samt 99 ha åker- och betesmarker. Den jaktintresserade kan också glädja sig åt fantastiskt trevliga jaktmarker med en omväxlande terräng och sju sjöar som helt eller delvis ryms inom de egna gränserna.

Balsberga har en lång och anrik historia och omnämns i skrift redan från 1285. Gårdscentrum är vackert beläget i de centrala delarna på det västra skiftet med utsikt åt sydväst över odlingslandskapet. Corps de logi är en imponerande byggnad från 1840 uppförd i två våningar av putsad sten, som flankeras av ett par gedigna bostadsbyggnader i timmerstomme från samma tidsperiod. Därutöver finns ytterligare en f.d. arbetarbostad och fyra torpställen inom fastigheten. Gårdens karaktärsfulla ekonomibyggnader från 1850-talet ligger väl samlade ett stycke väster om huvudbyggnaden.

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Stockholm

Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Alla objekt från Stockholm

Ansvarig mäklare

Jens Agensjö
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
08-678 40 80
070-567 40 80

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier