Balsberga gård

Såld
...har fått ny ägare.
Areal: 579 ha
Kommun: Södertälje
Objektstyp: Gård
Balsberga gård omger sig med det inbjudande sörmländska landskap som utmärker Vårdinge socken. Böljande odlingsmarker som inramas av en vacker fond med gröna skogar och glittrande sjöar. Fastigheten är geografiskt väl belägen, strax sydväst om Mölnbo samhälle, 24 km sydväst om Södertälje och motsvarande 40 minuters avstånd med bil till Stockholm.

Egendomens välarronderade ägofigur, med markerna belägna på ömse sidor om Långsjön, frånsett två små områden belägna uppe i Mölnbo samhälle, omfattar en landareal om 579 ha, varav 427 ha skog med 58 800 m3sk samt 99 ha åker- och betesmarker. Den jaktintresserade kan också glädja sig åt fantastiskt trevliga jaktmarker med en omväxlande terräng och sju sjöar som helt eller delvis ryms inom de egna gränserna.

Balsberga har en lång och anrik historia och omnämns i skrift redan från 1285. Gårdscentrum är vackert beläget i de centrala delarna på det västra skiftet med utsikt åt sydväst över odlingslandskapet. Corps de logi är en imponerande byggnad från 1840 uppförd i två våningar av putsad sten, som flankeras av ett par gedigna bostadsbyggnader i timmerstomme från samma tidsperiod. Därutöver finns ytterligare en f.d. arbetarbostad och fyra torpställen inom fastigheten. Gårdens karaktärsfulla ekonomibyggnader från 1850-talet ligger väl samlade ett stycke väster om huvudbyggnaden.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-567 40 80

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning