Tega

Karaktärsfullt i Villie
Areal: 2,2 ha
Kommun: Trelleborg
Objektstyp: Gård
Prisidé: 7 950 000 SEK
Klassisk gård i trevlig parkmiljö med vacker bostad och gedigna ekonomibyggnader.

I byn Villie på skånska Söderslätt ligger Tega gård. Ifrån landsvägen leder en kastanjeallé oss in på den grusade gårdsplanen. Gården är uppförd 1854 med en gedigen bostad uppförd i vackert tegel och och äldre ekonomibyggnader som tillsammans med bostaden bildar en klassisk kringbyggd gård.

Bostaden har mycket av den äldre atmosfären och arkitekturen bevarad. Vi finner generös takhöjd, djupa fönsternischer, spegeldörrar och mycket annat som vi sällan ser i en modern bostad. I salen finns gott om plats för de stora middagarna och här återfinns attribut som handmålade tapeter, vägg- och takmålningar samt en vacker kakelugn.

Trädgården är i sig ett eget kapitel med stora välarrangerade rabatter som bjuder på en blomstrande färgprakt under de varma månaderna. Den generösa trädgården övergår i delar av mer parkliknande karaktär med både fruktträd och ståtliga ädellövträd. En större grönyta utmed byvägen öppnar möjlighet för mer park eller kanske som hästhage.

Ekonomibyggnaderna utgörs av äldre byggnader i form av gamla stallar och förrådsutrymmen men även av en modernare maskinhall, med andra ord stora möjligheter oavsett intresse och vilken verksamhet man vill driva. Läget är attraktivt, endast tre km till tågstation.

Välkomna till Tega!

Kontakta Areal

Andreas Wahn

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Tega

Andreas Wahn

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bilder

Visa alla 40 bilder
Visa alla 40 bilder

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Bostaden är uppförd i 1,5 plan med en total boarea om 242 kvadratmeter. Byggnaden är vidare uppförd 1854 i sten med fasad klädd med tegel under tak av plåt. Bostaden har stora sällskapsytor, bland annat en stor matsal vilken är utsmyckad med handmålade tapeter och vackra väggmålningar. Det bjuds även på generös takhöjd, en vacker kakelugn och djupa fönsternischer.

Bottenvåning
Entré med gäst-wc. Till vänster vardagsrum och kontor, till höger stor matsal och på gaveln två mindre rum vilka kan fungera väl som sovrum. Vidare rymmer bottenvåningen kök med god arbetsyta och matplats samt en vedspis vilken även har kokplattor. Ett allrum ligger mitt på husets östra sida med utgång till trädgården. På husets norra del finns groventré, grovkök och nedgång till källaren och trappa till övervåningen.

Ovanvåning
En trappa upp finns ett sovrum på husets norra gavel, i övrigt har huset en oinredd vind.

Källare finns under en liten del av huset. Uppvärmning av bostaden sker genom ett vattenburet system via en grundvattenvärmepump vilken installerades för ca 20 år sedan. Enskilt vatten och eget avlopp av typen "Alnarp clean water". Fönster är bytta på bostadshuset 2010-2013. Brandskyddskontroll genomförd 12/12-22.

Driftskostnader

​I angiven driftskostnad om 58 124 kronor för två personers hushåll ingår uppvärmning/hushållsel 39 886 kr, försäkring 16 006 kr och renhållning 2232 kr.

Ekonomibyggnader

Maskinhall

Maskinhall om 510 kvm uppförd 1997 på stålstomme, utvändigt klädd med plåt under tak av plåt. Maskinhallen är uthyrd på ettårigt avtal till nuvarande arrendator.

Maskinhall

Maskinhall uppförd 1968 om 270 kvm. Stålstomme, utvändigt plåtklädd. Invändigt isolerad med sprutisolering. Hallen rymmer äldre spannmålstork med tippgrop. Byggnaden har gjuten platta.

Äldre ekonomibyggnader

Gårdens äldre ekonomibyggnader är uppförda i klassisk u-formation och ramar tillsammans med bostadshuset in gårdsplanen. Dessa ekonomibyggnader rymmer verkstad, före detta drängbostad, bilgarage, stallänga, förråd. med mera. Byggnaderna är uppförda i sten/lersten, men fasad klädd med tegel/putsad.

Skog och mark

Mark

Till fastigheten följer ca 4000 kvm åkermark vilken idag är utarrenderad men kan i framtiden fungera som bete om så skulle önskas. Utöver åkermarken finns det utanför trädgården en större äng som också hör till fastigheten.

Rättsförhållande

Fastighet

TRELLEBORG VILLIE 2:6

Ägare

Hans Willén 1/2
Gudrun Willén 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,2 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2020
Summa: 16296000 kr
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Malmö

Stortorget 15
235 31   Vellinge
Alla objekt från Malmö

Ansvarig mäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Fastighetsmäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Tega & vill bli kontaktad

Mäklaren för Tega kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier