Såld

Tega

Karaktärsfullt i Villie
Areal: 2,2 ha
Kommun: Trelleborg
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Klassisk gård i trevlig parkmiljö med vacker bostad och gedigna ekonomibyggnader.

I byn Villie på skånska Söderslätt ligger Tega gård. Ifrån landsvägen leder en kastanjeallé oss in på den grusade gårdsplanen. Gården är uppförd 1854 med en gedigen bostad uppförd i vackert tegel och och äldre ekonomibyggnader som tillsammans med bostaden bildar en klassisk kringbyggd gård.

Bostaden har mycket av den äldre atmosfären och arkitekturen bevarad. Vi finner generös takhöjd, djupa fönsternischer, spegeldörrar och mycket annat som vi sällan ser i en modern bostad. I salen finns gott om plats för de stora middagarna och här återfinns attribut som handmålade tapeter, vägg- och takmålningar samt en vacker kakelugn.

Trädgården är i sig ett eget kapitel med stora välarrangerade rabatter som bjuder på en blomstrande färgprakt under de varma månaderna. Den generösa trädgården övergår i delar av mer parkliknande karaktär med både fruktträd och ståtliga ädellövträd. En större grönyta utmed byvägen öppnar möjlighet för mer park eller kanske som hästhage.

Ekonomibyggnaderna utgörs av äldre byggnader i form av gamla stallar och förrådsutrymmen men även av en modernare maskinhall, med andra ord stora möjligheter oavsett intresse och vilken verksamhet man vill driva. Läget är attraktivt, endast tre km till tågstation.

Välkomna till Tega!

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Malmö

Stortorget 15
235 31   Vellinge
Alla objekt från Malmö

Ansvarig mäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Fastighetsmäklare

Karl-Johan Hansson
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier