Såld

Buddahus

Buddahus
Areal: 16 ha
Kommun: Kristianstad
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Med anor från 1600-talet vid Vramsåns strand

I det småbrutna och böljande kulturlandskapet på Linderödsåsen ligger en gård som bär på osedvanligt mycket historia bevarad. Buddahus som är gårdens namn lär komma från att fastigheten i sin linda var bebodd av den på den tiden danska släkten Budde och allt sedan dess har gårdens ägare benämnts ”Buddor”. Mest känd är nog ändå gården för den stora silverskatt som av en händelse råkade grävas fram här på slutet av 1800-talet. En skatt om över 2200 silvermynt som legat gömd sedan 30-åriga kriget.

Gården har en traditionell bostadslänga som också invändigt andas historia med många härliga attribut, vem har till exempel inte alltid drömt om en egen bakugn. Exteriört exponeras bålverk i fasaden på de ekonomibyggnader som flankerar den kullerstenssatta innergården.

Skogsmarken utgörs främst av vacker, äldre ädellövskog vilken bjuder in till både rekreation och jakt och åkermarken möjliggör djurhållning i mindre skala. Läget på gården är avskilt i den vackra naturen med endast ljudet från vinden i träden och bruset från Vramsån i norr, där det inbjuds till kräftfiske.

Här ges inte bara möjligheten att förvärva en gård belägen på en vacker plats, här ges också chansen att bli ett led i ett historiskt kulturarv som söker sin nästa Budda.

Välkomna till Buddahus!

Kontakta Areal

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Mäklare

Areal | Hässleholm

Garnisonsvägen 16
281 35   Hässleholm
Alla objekt från Hässleholm

Ansvarig mäklare

Martin Lindskog
Martin Lindskog
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-590 99 41

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier