Källösa Björkås

Källösa Björkås
Areal: 21 ha
Kommun: Söderköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 000 000 SEK
Anbudsdag: 23/5 2024

Gård med totalrenoverad bostad knappt två mil från Söderköping. Fastigheten omfattar två skiften på drygt 21 ha, varav 5 ha är produktiv skogsmark och 15 ha är åkermark. Markerna domineras av tall och virkesförrådet uppskattas till 1 061 m³sk. Närmaste stad är Söderköping belägen en kvart bort, och inom 40 minuter tar man sig till både Linköping och Norrköping. Här finns goda möjligheter till livskvalitet i kombination med exempelvis djurhållning i mindre skala och friluftsliv.

Kontakta Areal

Magnus Jansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare

Källösa Björkås

Magnus Jansson

Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-606 91 53

Bilder

Visa alla 26 bilder
Visa alla 26 bilder

Foto: Magnus Jansson och Jacob Rappe Nilsson, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostaden är ursprungligen uppförd i början av 1900-talet och har byggts till en gång 1985. Under 2023 har hela bostaden totalrenoverats. Bottenvåningen fördelas på ett kök, två sällskapsrum, toalett och hall. Övervåningen rymmer en hall, badrum och tre sovrum. Under tillbyggnaden finns en källare med pannrum, dusch och bastu. I pannrummet står en ny Daikin luft/vatten värmepump som värmer huset via vattenburet värmesystem med radiatorer. Vatten tas från borrad källa och nytt enskilt avlopp som är godkänt 2024. Huset är uppfört i en stomme av timmer/trä med brädfodrad fasad på källar- och torpargrund under tak av tegel. På tomten finns även en bod som nyttjas som förråd och rymmer gårdens vattenanläggning.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Uppförd i stomme av timmer/trä med brädfodrad fasad på stenfot med tak av plåt. Byggnaden nyttjas idag främst till förvaring.

Garage/Magasin

Uppförd i stomme av timmer med brädfodrad fasad på stenfot under tak av plåt.

Skog och mark

Åkermark

Åkermarken uppgår till ca 12 ha och är muntligen upplåten till en granne mot att ägaren har fått EU-stöden. Det finns även 1 ha mossmark som inte har brukats på senare år.

Skogsmark

Skogsbruksplanen upprättades i april 2022 av Södra. Efter att planen upprättades så har inga avverkningar skett. Den produktiva skogsmarken uppgår till 5,1 ha och virkesförrådet till 1 061 m³sk inklusive tre års tillväxt för åren 2022 till och med 2024. Tall är det dominerande trädslaget med 38 % följt av löv och gran som utgör 35 % respektive 27 %. Medelboniteten beräknas till 5,5 m³sk/ha och år.

Jakt

Jakten blir tillgänglig för ny ägare på tillträdesdagen. I markerna finns älg, dovvilt, vildsvin och rådjur samt övrigt småvilt.

Rättsförhållande

Fastighet

Söderköping Källösa 1:24

Ägare

Stefan Axelsson Db 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 21,4 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 5,1 ha
Inägomark 15,4 ha
Väg och kraftledning 0,1 ha
Övrigmark 0,5 ha
Summa: 21,1 ha

Taxeringsvärde

Se prospekt.

Inteckningar

Tre inteckningar om totalt 500 900 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Linköping

Attorpsgatan 5C
582 73   Linköping
Alla objekt från Linköping

Ansvarig mäklare

Magnus Jansson
Magnus Jansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-606 91 53

Fastighetsmäklare

Jacob Rappe Nilsson
Jacob Rappe Nilsson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
013-24 20 06
073-822 00 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier