Budgivning pågår!

Norrtjärn

Enskilt belägen gård
Areal: 129 ha
Kommun: Kramfors
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 750 000 SEK
Fantastisk fint belägen gård om ca 129 ha enskilt läge efter allmän väg med lite trafik.

Budgivning

Budgivare 1 2 700 000 SEK 2023-11-13   kl. 18:18

Högt och öppet beläget med utsikt över skog och mark samt Norrtjärnarna ligger gården i byn Norrtjärn på Ullångersfjället. Fastigheten omfattar ca 129 hektar, fördelat på 93,7 ha skogsmark och 3,9 ha åker. Övrig areal är tomt, berg, myr, vatten m.m. Väl underhållna byggnader som bostadshus, gäststugan, garage och förråd m.m. Gården är lämplig som fritidsbostad eller om du vill bo permanent ostört nära till naturen med mindre djurhållning. Jakt på egen fastighet.

Kontakta Areal

Patrik Ulander

Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare

Norrtjärn

Patrik Ulander

Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-664 02 85

Bilder

Visa alla 62 bilder
Visa alla 62 bilder

Foto: Anna-Clara Eriksson, fotograf ACE

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshus

Bostadshus uppförd i timmerstomme om 2 plan på torpargrund, mindre utrymme finns under köket där hydrofor är placerad. Stående träpanel, plåttak svart trp 20 som takbeklädnad samt både två och treglasfönster.

Uppvärmning sker med direktverkande el samt vedspis i köket. Eget vatten från kallkälla med självtryck, hydrofor är installerad för bättre tryck. Enskilt äldre avlopp. Boarea 78 kvm samt biarea 4 kvm enligt fastighetstaxeringen. Byggnadsarea ca 93 kvm.

Från gårdsplanen kommer man in i hallen som är klädd med pärlspontspanel som även inrymmer ett skafferi. Till höger ligger ett mindre utrymme som är planerad för tvättstuga. Uppgång till övervåningen är också till höger i hallen. Till vänster i hallen finns köket. Ett rymligt lantkök med trevlig utsikt över åkermarken som hör till fastigheten samt Norrtjärnarna. I köket är det golvmatta, tapeter, målade snickerier, spis, diskmaskin, kylskåp samt en skönt värmande vedspis. Vidare från köket kommer man till kammaren som används som sovrum. I kammaren har man delat av ett utrymme för toalett och dusch. Vardagsrummet ligger innanför kammaren som även kan nås från hallen.

Från hallen leder en inbyggd trappa upp till övervåningen. Övervåningen är oinredd med synliga timmerväggar och man får själv inreda efter egna önskemål.

Energideklaration
Fastigheten används som fritidsbostad så ingen energideklaration är upprättad.

Boendekostnader
Uppskattade kostnader av säljaren är elförbrukning för hushållsel och uppvärmning ca 25 500 kwh, ca 43 000 kr/år, avlopp ca 1 100 kr/år, renhållning (fritidshus) ca 1 200 kr/år, försäkring 5 056 kr/år, sotning 600 kr och fastighetsskatt 1 500 kr/år. Totalt ca 52 000 kr/år.

Huvudsäkringen är det 20 ampere.

Förutom el används också ved för uppvärmning som lämpligast tas från egen skog.

Den höga elförbrukningen beror på att säljaren har väldigt många ljusslingor samt annan belysning som t.ex 13 gatlysen tända på vinterhalvåret.

Gäststuga

Gäststuga uppförd i ett plan med stomme i trä, stående brädfodring samt tak beklätt med plåt, påbyggd med altan över hela långsidan. Utgörs av två sovrum. El är indraget i stugan. Byggnadsarea ca 24 kvm + altan ca 14 kvm.

Tomt

Stor tomt med stora öppna gräsytor. På tomten finns äppelträd, plommonträd, hallonbuskar samt växthus. Säljaren har satt upp gatlysstolpar 13 st som är placerad efter allmänna vägen som trevligt lyser upp på den mörka årstiden.

Ekonomibyggnader

Garage/förråd

Garage/förråd uppförd i ett plan med stomme i trä, stående brädfodring samt tak beklätt med plåt. Utgörs av ett öppet förrådsutrymme med ett mindre förrådsrum. Port 2,4 m * 2 m, takhöjd ca 2,3 m. El är indraget i byggnaden. Byggnadsarea ca 60 kvm.

Maskinhall/förråd

Maskinhall/förråd uppförd med två 40 fots containrar med maskinhalls del mellan containrarna. Takstolar av trä med plåttak av trp 20. Utgörs av förrådsutrymmen i containrarna samt maskinhallsdel (5,20*12 med 3,40 m i takhöjd) mellan containrarna. El är indraget i byggnaden. Byggnadsarea ca 120 kvm inklusive containrar.

Hönshus

Hönshus uppförd i stomme i trä, liggande brädfodring samt tak beklätt med plåt. Utgörs av ett utrymme. El är indraget i byggnaden. Byggnadsarea ca 30 kvm.

Vedbod

Äldre byggnad som används som vedbod uppförd i ett plan med stomme i trä, stående brädfodring samt tak beklätt med plåt. Utgörs av två olika utrymmen. El är indraget i stugan. Byggnadsarea ca 46 kvm.

Tak för husvagn

Tak för husvagn utan väggar, plåttak. Påbyggd med altan över hela långsidan. Byggnadsarea ca 6,2*3,10 m + altan ca 24 kvm.

Skog och mark

Skogsmark

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i juni 2023 av Bengt-Olov Westman, telefon 070-289 55 50.
Av skogsbruksplanen framgår det att den produktiva skogsmarksarealen uppgår till 93,7 hektar med totalt virkesförråd om ca 6 050 m³sk, vilket ger ett medeltal om ca 65 m³sk per hektar. Tillväxten beräknas för närvarande vara ca 400 m³sk per år och boniteten ligger på 4,8 m³sk/ha. Gran är det dominerande trädslaget som upptar 52 %, löv 38 % samt tall 10 %. Största andelen är röjningsskog om 47 % (43,5 ha). Övrig skog består av gallringsskog G1 om 28 % (25,9 ha) med virkesförråd om ca 3 900 m³sk, skog som uppnått slutavverkningsbar ålder S1 och S2 om 11 % (10,5 ha) med virkesförråd om ca 1 680 m³sk, samt nyplanterad skog K2 om 14 % ( 12,8 ha) och skog som behöver planteras K1 om 1 % (0,7 ha).
Andelen yngre skog än 20 år är 56 % (51,6 ha).

Skogsvårdsåtgärder

Köparen är medveten om att fastigheterna är i behov av skogsvårdsåtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.
Enligt skogsbruksplanen finns skogsvårdsåtgärder så som återväxtkontroll av 12,9 ha samt röjning av 36,2 ha under planperioden.

Naturvärden

Det finns inga kända naturvärdet på fastigheten annat än områden som är bedömda som sumpskog Källa skogsbruksplan och www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige.

Forn- eller kulturlämningar

Det finns inga kända forn- eller kulturlämningar på fastigheten. Källa www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige samt Fornsök.

Betes/åkermark

Betes/åkermarken (inägomarken) är enligt skogsbruksplanen på 3,9 ha.

Jakt

Jakträtt på älg och småvilt hör till fastigheten. För närvarande bedrivs jakt på egen fastighet.

Vägar

Fastighetenen ligger efter allmän väg. Egen skogsbilväg i bra skick om ca 2,5 km går på fastigheten.

Ullånger

Mitt i Världsarvet Höga Kusten ligger Ullånger som är en tätort i Ullångers socken i Kramfors kommun. Orten genomkorsas av E4 och ligger vid den inre delen av Ullångersfjärden. I Ullånger finns det mesta inom räckhåll även om du saknar bil. Det finns skola, sjukvård, verkstäder, livsmedel, apotek restauranger, caféer och diversehandel. Badplatser och friluftsmöjligheter i magnifik natur samt lokaler av olika slag för diverse ändamål. Den unika naturen i Höga Kusten erbjuder fina utflyktsmål och Ullånger är en fin utgångspunkt för utflykter till resten av det unika världsarvet med många vägar och turistbåtar till ställen som Ulvön, Mjältön och Högbonden.

Frågelista

Säljaren har svarat på en frågelista gällande fastigheten. Frågelistan går att beställa via fastighetsmäklaren på 070-664 02 85 eller [email protected].​

Rättsförhållande

Fastighet

Kramfors Norrtjärn 1:1

Ägare

Gunhild Yvonne Sundström 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 128,1 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 93,7 ha
Myr/kärr/mosse 9,8 ha
Berg/hällmark 15,0 ha
Väg och kraftledning 0,8 ha
Inägomark 3,9 ha
Övrigmark 1,1 ha
Summa: 124,3 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Åkermark 63 000 kr
Betesmark 5 000 kr
Skogsmark 720 000 kr
Skogsimpediment 197 000 kr
Tomtmark 31 000 kr
Bostadsbyggnader 169 000 kr
Summa: 1 185 000 kr

Inteckningar

Antal 6 st
Totalt belopp 855 300 kr
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Härnösand

Järnvägsgatan 2
871 45   Härnösand
Alla objekt från Härnösand

Ansvarig mäklare

Patrik Ulander
Patrik Ulander
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-664 02 85

Kontaktperson

Peter Zetterström
Peter Zetterström
Skogsmästare
Auktoriserad Lantbruksvärderare
070-664 02 90

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Norrtjärn & vill bli kontaktad

Mäklaren för Norrtjärn kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier