Torset Henriksgård

Strandläge
Areal: 61 ha
Kommun: Ljungby
Objektstyp: Gård
Prisidé: 13 500 000 SEK
Vacker gård på en udde i sjön Vidöstern, boenden, jord, skog, jakt och fiske. Två kilometers strandlinje.

Fastigheten Ljungby Torset 2:10 utbjudes till försäljning.

Torset Henriksgård är enligt många en av kommunens allra vackraste gårdar med ett underbart och tilltalande läge ute på en udde i sjön Vidöstern med två kilometers strandlinje.

Gårdscentrum är beläget i ett naturskönt böljande jordbrukslandskap omgärdad av ädellövskog och vatten. Rymlig huvudbyggnad med två lägenheter som har genomgått en genomgripande renovering under senare tid. Tillhörande annex med en lägenhet. Uppvärmning via jordvärme, djupborrad vattenbrunn, kommunalt avlopp och fiber finns installerat. Sedvanlig äldre ekonomibyggnation, bl.a. ladugård som har inretts med fyra hästboxar och sadelkammare. Gården har goda förutsättningar för uthyrningsverksamhet med tre olika bostadslägenheter varav två är uthyrda och en är direkt tillgänglig för ny ägare plus tillgång till två hästboxar samt betesmark för två hästar.

Synnerligen välarronderad fastighet med total areal ca 61,4 ha, varav ca 32,5 ha produktiv skogsmark, ca 24,9 ha åker- och betesmark samt ca 4,0 ha myrimpediment plus övrig areal. Bedömt virkesförråd ca 5 137 m3sk (medeltal ca 158 m3sk/ha).

Jakträtten är fri att disponera för ny ägare per tillträdesdagen.

Fiskerätt i Vidöstern. Strandrätt med fina bad- och båtplatsmöjligheter. Närhet till en trevlig småbåtshamn via Sundets Båtklubb.

Torset Henriksgård är belägen ca 20 km norr om Ljungby och ca 22 km söder om Värnamo utmed Vidöstern med ett fördelaktigt läge med närhet till E4:an som möjliggör smidiga förbindelser.

Fastigheten utbjudes till försäljning genom öppen budgivning. Utgångspris 13,5 milj. SEK.

Vänligen kontakta Reg. Fastighetsmäklare Daniel Nordin för bokning av visning/lämna bud, mobil 073-344 02 04 och e-post [email protected]

För vidare information se fastighetsprospekt som kan beställas eller hämtas som PDF-fil, se flik ”Prospekt & Dokument” nedan.

Kontakta Areal

Daniel Nordin

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Torset Henriksgård

Daniel Nordin

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0733-44 02 04

Bilder

Visa alla 75 bilder
Visa alla 75 bilder

Foto: Daniel Nordin, Areal

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Ljungby

Storgatan 3
341 43   Ljungby
Alla objekt från Ljungby

Ansvarig mäklare

Daniel Nordin
Daniel Nordin
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0372-440 20
0733-44 02 04

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Torset Henriksgård & vill bli kontaktad

Mäklaren för Torset Henriksgård kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier